IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Sejarah Persekolahan Najib Razak

>> Tuesday, February 01, 2011

Di bawah ini adalah penceritaan berkaitan Perdana Menteri kesayangan Malaysia yang di tinggalkan oleh seorang pengomen yang tak bernama, gua up-kan di sini sekadar untuk berkongsi dengan lu orang.

Apapun gua minta maaf kerana tak pasti cerita ini benar atau rekaan, jika sebaliknya anggap sajalah sebagai hiburan/jenaka semata2 dan tiada kena mengena dengan rosmah mansur atau sesiapa jua... kah..kah...kah...., jom layannnnn....

Ini saya petik cerita dari kawan yang sekarang duduk di UK.

Yesterday, Cik A belanja lunch with the kids. Then we singgah ASDA to get some groceries for Cik A. I took the chance to also get 'lunch pack' stuff for the coming week. While queueing up to pay, the Mat Salleh (in his 50's) behind me asked;

"Are you from Malaysia or Indonesia?".
I smiled at him and proudly said "Malaysia".
"Oh, selamat then. Which part are you from? I lived in Jalan Petaling a while ago", he continued.
I replied, " Really..? I am also from Kuala Lumpur..." and I felt complied to say that I am studying in Uni of Bristol.
Then he continued, " You must be very clever then"
I just laughed it out while he said "Well, I went to St Johns"...

I became more interested & replied excitedly "I went to school in Convent Bukit Nanas".
He smiled and said "my sister also went to Bukit Nanas" but before I can continue on he said,
"I was in the same class as the prime minister's son... Tun Razak".
I said, "if it is Najib, then he is our current Prime Minister now!"

He took me aback when he said, "I am sorry... he was not bright when he was in my class", and smiled at me with a laughing glint in his eyes.

ALAMAK!!! How do you reply to that? I laughed & he laughed too while I packed my stuff from the cashier.

Then he said " ok, selamat jalan and good luck".
I replied, "selamat jalan" too. I wondered as I walked to the car, what he meant as good luck.

Apa yang di maksudkan oleh Mat Saleh tersebut ialah "Good Luck kepada Rakyat Malaysia seperti di sini..." hahahaha.....

p/s: Kepada para ibubapa yang anak2 mereka kurang cerdik tak perlu risau.... walaupun kurang cerdik tapi di suatu hari nanti besar kemungkinan boleh menjadi PM.... contohnya macam Najib Razak nih... kah.. kah... kah....

2 IkutSukaLu...::

mahaza Tuesday, February 01, 2011 10:13:00 PM  

Pelajar pandai ni ada tiga kategori.
1- bodoh genius tapi kengkadang cerdik takleh diikut sebab melangkaui rakyat biasa.
2 - Petah berbicara dan pandai menggunakan peluang atau fakta semasa (macam pendebatlah) bukan semua pendebat TERRRamat pintar).
3 - Pandai lulus periksa. Kategori pelajar belajar untuk lulus periksa. Pelajar begini kalau sekali fail silap gaya boleh terduduk dan tak bangun lagi.

Kebanyakan pemimpin bukan dari kategori 1 atau 3 tetapi 2. Yakni pandai sangat tu tidak tapi memang pandai. Jadi NAJIB rasanya kategori ini. Dan ken\banyakan ahli politik kategori ini - kategori pandai guna peluang danpandai bercakap.

aljo Wednesday, February 02, 2011 1:32:00 PM  

Patutlah... rupanya najib ni lagi bangang drp pak lah.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP