IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

PAS Penang Takda Teloq dan JAIS Pula Pekak...!!!!

>> Wednesday, February 09, 2011


Atas permintaan tuan punya blog untuk ulangsiar baca dulu di sini dan di sini.

Nampaknya isu Mat Zan AJK pasti P.Pinang yang menyamar jadi perempuan di facebook telah menjadi topic panas di dalam blog dan Facebook Umno. Oleh yang demikian di sini Abu Nawas ingin membuat penjelasan terhadap isu ini.

Sebelum isu ini di terbitkan Abu Nawas telah terlebih dahulu memaklumkannya kepada seorang pimpinan Pas negeri P.pinang tetapi sehingga posting ini di terbitkan pihak Pas P.Pinang bukan saja tidak mengambil tindakan malah lansung tidak mejalankan siasat terhadap tuduhan ini.

Tidak timbul sama ada isu ini benar atau palsu, sepatutnya tuduhan ini mestilah di siasat bukan hanya bertanya kepada si tertuduh. Mana ada orang yang mahu mengaku atas kesalahan yang di buatnya.

Perangai tidak senonoh Mat Zan ini bukan cerita baru. Telah sekian lama Abu Nawas mengenalinya. Perangainya tidak pernah berubah walaupun serban sudah di atas kepala. Abu Nawas punya bukti setiap kelakuannya ini. Pakaiannnya hanyalah untuk mengaburi orang yang di adalah seorang yang warak dan mana mungkin orang yang berpakaian begini boleh melakukan perkara tak senonoh.

Sebenarnya... gua sendiri dah banyak berjumpa dengan puak2 PAS yang berselindung di sebalik serban dan jubah nih... nampak alim dan warak, kalau bab duit... terus jadi hanturaya, habis di merosmahmansurkannya...

Gua bagi satu contoh di sini, jika ada sesiapa yang pernah singgah untuk bersolat terutama sekali pada hari Jumaat di Masjid Haji Kamarudin Jalan 222 Petaling Jaya. Sila perhatikan sikap dan akhlak seorang Imam di Masjid tu yang pada gua adalah seorang extremis (betul ke ejaan tuuu...)

Pernah tak lu orang yang berjemaah Jumaat dalam sebulan dua yang lepas melihat dan mendengar bagaimana beliau sound peniaga2 tepi jalan di Masjid tersebut dengan mengunakan mikrofon/pembesar suara dalam intonasi suara kurang ajar. Sungguh memalukan.... itu tak termasuk projek2 selengaraan masjid yang di sub pada dirinya sendiri dan kroni2 dia jer... aaahhhh.. banyak hal lah mamat nih...

Sudah banyak aduan dari kariah kawasan itu kepada pihak JAIS... tapi senyap jer..., kariah di situ hanya menunggu tempoh tiba untuk mesyuarat agung masjid jer... lepas nih kompom mamat nih out punya... pasal dia buat Masjid tu macam harta BAPAK dia yang punya...(lupa nak bagi tau... dia naik jadi imam sewaktu Bapak dia jadi Nazir Masjid dulu... sekarang nih Bapak dia dah di gulingkan.. lepas nih giliran dia pula...)

Kesimpulannya... makhluk2 yang sebeginilah yang merosakkan imej PAS yang perjuangkan Islam, bukan setakat puak2 umnoapco sahaja yang sememangnya menyampah dengan sikapnya... malahan ada segelintir orang2 PAS juga menyampah beb...

Harap Jabatan Agama Islam Selangor boleh beri perhatian kepada aduan kariah Seksyen 51A dan Penduduk Impian Baiduri.

Dalam kes Mat Zan itu pula... harap PAS Pulau Pinang jangan pejam sebelah mata... parasit sebegitu harus di nyahkan dari memegang sebarang jawatan dalam parti dan badan kebajikan masyarakat... cegah sebelum parah. Kalau berani saman jelah Abu Nawas tu... ada berani kaaaa...????

Perangai haramjadah macam tu.. bukan dalam umnoapco sahaja... dalam PAS pun berlambak... sebab sama2 mengamalkan pegangan Ahli Sunnah Wal Jemaah....ngeee...

Kebanyakannya Jemaah sesama puak2 dia jer... Sunnah pulak jenis matlamat menghalalkan cara... perghhhh.... sendiri mau ingat laaaaa....

3 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Wednesday, February 09, 2011 1:22:00 AM  

Salam Bro...

Masjid yg dekat ronbod kecik tu ke???

hussin Wednesday, February 09, 2011 8:18:00 AM  

pas ni memang lemah dari segi 'damage control'. lemah dari segi menjaga imej. sejak selepas pru12, pas asyik diserang penyakit 'lemah' bertindak untuk menjaga imej. dari segi pucuk tak pula lemah, asyik nak menambah cawangan je...

depa semua nak tunggu tgna buat damage control, depa asyik nak cover je, lain tak reti. semua nak cover... wala' cover, siqah cover, semua cover lah beb.

masjid hj kamaruddin tu under selangor... tahu la siapa pj pas selangor. memang keja dia nak jahnamkan pas...

anti meLAYU BODOH....,  Wednesday, February 09, 2011 7:04:00 PM  

betul tuu, PAS memang penakut nak buat "damage control"..
PAS hanya nak "control hemsem jee"..
tp jangan ingat ahli tak tau...
minta2 lee pemimpin atasan berani untuk membersihkan segala kekotoran.
bayangkan parti PAS tu rumah tangga korang, kalau tak berani nak cuci, bila nak bersihnyee..jangan ingat bila cuci semua perabut akan rosak sebab kena air tp semuanye bergantung pada akal pikiran sendiri..
kat ARAB, MESIR ramai munafik dan kafir yang pakai serban dan ketayap putih, hingga taktau islam kee tak.. sama cam malaysia, orang melayu bodoh sebab tak tau beza, bila tengok pakai serban semua anggap alim, kalau tengok pakai BMW, semuanyee baik, bagus...
padahal perangai dan hati cam siall..
"JANGAN PANDANG PADA LUARAN SAJA..JANGAN PERCAYA PADA CAKAP PERCAYALAH PADA PERBUATAN.."

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP