IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Operasi Benteras Along, Hangat Taik Babi Jer....

>> Thursday, February 10, 2011


Lu orang ingat tak sebelum Musang Hassan tamat kontrak sebagai Ketua Tilam Negara...oopsss.. KPN laaa..., dia buat operasi besaran nak benteras Along konon.... kesudahannya apa ekkkk...????

Lu orang ingat tak apa statement2 dari Menteri KDN Keris tak bersarung tu.... berkaitan Along, macam pundek kan...???? Kesudahannya apa ekkk..????

Dua tiga hari lepas gua ada nampak budak2 MBSA dengan sebuah van ronda dan cabut semua banner dan iklan "Pinjaman Wang Segera" dalam kawasan Shah Alam.

Pihak Polis pula.... yang beriya nak hapuskan Along banyak juga yang meminjam dari Along dan ceti haram... tak caya pi tanya kat balai sentul... polis balai lain gua tak tau... hahahahaaa...

Kalau gua jadi polis laaaa... gua akan tubuhkan sebuah unit khas di setiap balai, semua anggota terlibat akan call setiap nombor pada iklan pinjaman wang segera tu... menyamar buat appointment untuk berjumpa, bila dah berjumpa tu gari dan tangkap. Lepas tu soal siasat siapa kepala/bos diorang... pi cekup jelah dan sumbat dalam penjara 100 tahun... jangan bagi hidup dalam masyarakat... biar diorang mampus dalam jel...

Cuma apa yang gua risaukan, pihak kerajaan jangan cakap takda akta nak dakwa Along pulak.. kah.. kah.. kah...., akan gua kencing dalam mulut menteri yang cakap macam tu... biar betul2 hancing mulut menteri2 tu...

Perkara ini kalau kerajaan betul2 serius nak benteras kegiatan pinjaman wang haram nih... keraaaajaan dan polis boleh buat beb.... masalahnya semuanya menjadi wayang kerana adanya kaki payung dari dalam kerajaan sendiri... biasalah hutang body... kalau tidak keraaaajaan tak masyukkkk... siapa yang nak payung pula dana pilihanraya dan dana2 nak buat parti liburan muakakakakaaaa,,,,,

Itulah natijahnya kalau keraaajaan korup... rakyat menjadi kurap... kalau tanya MahaFiraun dia mesti kata Polis yang jahat beb... sebab sekarang nih majoritinya banyak polis jahat... polis baik hanya boleh kira dengan jari kaki jer... hahahaha...

Kalau tidak takan mamat doggy boleh bercakap besar ada kabel polis baeeeekkkkk... punyeeaarrr... hahahaha... siapa yang bela polis2 nih.... samalah juga dengan Along2 nih... siapa yang bela diorang ekkk...

2 IkutSukaLu...::

pSp Thursday, February 10, 2011 7:43:00 PM  

Idea yg bernas,tp sampai sekarang xde ape2 perubahan sbb mmg xde ape2 tindakakan yg serius diambil oleh kerajaan barisan najib

Pastu dulu aku ingt lg biler heboh pasal kes pembunuh kanak2,kerajaan heboh nak pasang CCTV kat sekolah kononnya utk keselamatan walopun idea tue sbnrnya bodoh sbb adalah lebih baik ditempatkan polis di kaw. sekolah berbanding CCTV kerana CCTV hanya berguna utk menangkap penjenayah sdgkan polis boleh mencegah drpd kejadian jenayah berlaku

Pastu dr segi kos aku rase xde beza sgt sbb nak maintain CCTV perlukan kos yg tgg tp sbb kerajaan beruk negara sgt bodoh mase tue so diaorg pasang la CCTV

Anonymous,  Friday, February 11, 2011 12:28:00 PM  

bro` ....aku ni nak pesan dgn pencacai2 along,u tahu wa punya kwn sekwn ceritonya pimjam duit kok guna anak kahwin buat pertama kali so,nak moriahlah kwin ni kat dewan lagitu sewa apa2 gerenti byr punya,pinjam 10k byr dia 9++k nnanti byr 10kjua yg setiap bulan dia byr ikut suka dia kalau 1k sebulan +9k interet1.5x9=1.35k bermakna byr 1k+1.35=RM:2350:OOsebulan sobaki 9kutk bulan kehadapan,kalau tak ada duit next month mampus byr interet aje,sebenarnya dia nak pinjam bank,atas byk syarat bank tendang,along ni ATM fast withdraw....sampai sekarang cucu dah ada 1org 5thn lagi pencen,masih dok byr untang interet saja kalau tak cukup duit mati oooi,wa nasihat pada yg lain jgn cuba2 nak main api dgn Along silap2 mcm cerita diatas nanti....
YG AKU BENGANG NI KERAJAAN TAK DPT BUNUHKAN KARIER ALONG SAMPAI SEKARANG...SIAPA YG PATUT DISALAHKAN,ALOG ATAU PEMINJAM ATAU KERAJAAN.......

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP