IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Najib Beli Kapal Peronda Paling Canggih RM1 Billion Sebijik.. kah..kah..kah...

>> Tuesday, February 08, 2011

Gua dapat maklumat dari orang kuat umnoapco, dia kata lu orang semua puak2 PR jangan buat komen bodoh terhadap kecerdikan ulul amri diorang si Najib Nazak nak beli kapal peronda dengan harga RM1 billion sebijik.

New Zealand dan negara2 lain tu semuanya bangang dan tak secerdik kerajaan Malaysia bhai... negara2 lain tu kapal peronda yang diorang beli semuanya tak setanding dengan apa yang Malaysia bakal beli beb... Malaysia bakal membeli kapal peronda yang paling canggih di dunia bebeih... mungkin guna pakai teknologi UFO agaknya... kah..kah...kah... pasal tu harganya mahallllllll siottt.... kah..kah...kah....

Maklumat yang gua terima tu seperti di bawah nilah... hehehe..;


Dengan duit RM 1 juta boleh beli kereta sebanyak 25 buah. Tapi ada orang tu hanya dapat beli 10 buah aje. Yg beli 25 buah kereta tu mungkin kereta kancil aje. Tapi yg dapat beli 10 buah aje tu, beli kereta PERDANA..

So, jgn bandingkan harga kereta kancil dgn PERDANA. Macam tu jugak Kapal yg TLDM nak beli tu. New Zealand beli kancil aje. tapi kerajaan Malaysia nak beli PERDANA..

So, sbeleum buat komen bodoh...buatlah kerja rumah sikit dan berfikir menggunakn iman dan akhlak islam sebagai panduan. Bukannya membuta tuli yg hanya menunjukkan kebodohan kamu...

Informer gua tu tinggalkan mesej sulitnya di sini kah...kah...kah....

Ok... lah lu orang layanlah maklumat tersebut. gua nak pergi buat kerja rumah sikit... dan gua dah tak nak berfikir gunakan otak dan akal anugerah Allah SWT lagi... sebab gua di nasihatkan untuk berfikir gunakan iman dan akhlak islam....

Supaya gua tak jadi bodoh macam... eerrrr.... macam puak2 umnoapco yang jadi burung tekukur.... pemimpin songlap duit rakyat/kerajaan pun kena redha... pasal fikir pakai iman dan akhlak islam beb.... kah...kah...kah....

Gua juga tak sabar nak menunggu kapal peronda harga 1 billion sebijik nih... macamana punya canggih agaknya yeaaaa.... adakah secanggih 2 bijik Scorpene yang tak boleh menyelam.... memang canggih bangat beb... nak bertambah2 canggih lagi letupkanlah lima enam ekoq model cun... kompom canggih gileeeerrrrr... wa cakap luuuuu....

ha..ha...ha....

Betapa bangangnya puak2 umnoapco ini dan tak pernah belajar dari sejarah penipuan boleh baca di sini.

7 IkutSukaLu...::

Encik Blogger Tuesday, February 08, 2011 1:17:00 AM  

arghh.. gile membazir.. yg lepas dapat g angkasa.. beli ni dapat ape agaknye plak.

Isa Tuesday, February 08, 2011 1:26:00 AM  

Encik Blogger;

Yang ini boleh naik piring terbang (UFO)... hahahha..

ehhh.. inikan Malaysia BolehLand... tiada yg mustahil bagi Kerajaan bini najib nih... hahahha

crayon Tuesday, February 08, 2011 1:37:00 AM  

berfikir menggunakan iman?? taktau pulak aku boleh guna iman untuk berfikir.. kah kah kah..

Waris,  Tuesday, February 08, 2011 2:43:00 AM  

Bukan masalah membazir... masalah utamanya siapa yg mentekedarah duit lebihan kapal yg murah jadi mahal tu. MeLAYU HUTAN mcm sasha mana boleh nak fikir waras sebab dia rasa najib tak mentekedarah duit dia.

Anonymous,  Tuesday, February 08, 2011 8:41:00 AM  

Kapal-kapal tu ada banyak senjata canggih. Ia bakal menjadi kapal tercanggih di dunia. Sebab itu harganya tinggi sedikit. Lagipun, negara akan mendapat blueprint kapal dalam kos RM6 billion itu. Lu orang civilian apa tau.

Mohd Tuesday, February 08, 2011 11:30:00 AM  

Utk meninjau harga sebenar pergilah cari di Wikipedia spt yg tertera di blogger bumiyang.
Jangan dengar cakap Tony Phua yg kurang bijak saja. Dia ingat semua orang bodoh tak tahu bahasa Inggeris!

Raden Tuesday, February 08, 2011 11:47:00 AM  

hahahaha... yg pelik... ramai yang sokong tuuuuuu...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP