IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Menyampah Dah Dengan....????

>> Tuesday, February 22, 2011


Kenyataan 1: Saya ada beberapa lokasi menarik untuk Sdr Mazidul jenguk sementara di JB ini. Cuba jenguk2 ke Pasaraya Kipmart Tampoi Indah. Juga di Giant Skudai. Pasti fenomena jualan cakera optik cetak rompak secara terang-terangan di sana akan menambahkan rasa teruja saudara. Saya rasa saudara Hazrey mesti setuju.

Kenyataan 2: JB kan syurga cetak rompak, kalau KL sekeping rm8, sini rm 4 atau rm 3 je. Cuba pergi ke Holiday Plaza dan Kompleks KSL level 3 dan 4. Bersepah bro.. takkan tak nampak.. rumah pelacuran pun bersepah..

Kalau ada masa, elok Penguatkuasa singgah Pasar Sabtu dan Ahad Jalan Pudu. Lembah Klang ade je.. kat Sri Damansara.. siang2 pon ade jual..

Berdasarkan kenyataan 1 dan 2 di atas, bukan setakat di Johor sahaja perkara ini berlaku..., bahkan seluruh Malaysia.... dan gua pun nak selit juga... di PJ Oldtown berlambak beb... hahaha... ok.. kita sambung lagi beb...

Kenyataan 3: Bro,satu aja masalah dia, R A S U A H - hina sungguh makan duit rasuah dari lanun, takkan bro tak faham2 lagi style penguatkuasaan di Malaysia yang:
-bermusim
-penuh rasuah

Kenyataan 4: Agaknya pegawai yang diamanahkan untuk bertugas dah diberi makan ubat tidoooo.............

Kenyataan 5: Saya perpandangan penjual cd haram ni didalangi oleh gangster keparat... makin dibanteras makin banyak lak diorang bukak.. muka kebanyakan mereka ni garang dan berlagak.. kononnya nak gertak la... tapi cam haram...

Harap pihak terbabit memperbanyakkkan operasi pada setiap masa.. cd lucah dijual secara terbuka...makin ramai generasi kita yang akan rosak...saya duk kawasan bangi dan perhatikan memang banyak gerai haram ni...kalau tak dibanteras nanti ramai la gangster ni kaya...

Semua kenyataan komen2 di atas tu gua rembat dari Blog Mazidul.

Di atas tu al kisahnya pasal CD Haram yang di jual secara berleluasa... bagaimana dengan penguatkuasaan benteras Ah Long... hahaha....


Pasal Ah Long nih... lu orang pi baca kat blog Kerajaan Rakyat jelah... malas gua nak tulis pasal penguatkuasaan pihak2 yang di pertanggungjawapkan ini.... meloya tekak gua dan menyampah pun ada gak... cakap jer... lebih.. dah berzaman semua aktiviti di atas tu... tak selesai2 jugak... makin kronik dan menjadi2 lagi ada laaaa....

Sebabnya apa tau.... kah..kah..kah.... kalau gua tulis kat sini.. agak2 lu orang gua akan kena saman atau tidak...??? hahaha... lu orang fikirlah sendiri... tapi gua bagi pembayang sikit... selagi bn memerintah... yang kat atas tu tuan yang membela hantu raya - hantu raya itu semua... wakakakakakaaaaaaaa.... syhhhh... sori tak boleh cakap lebih2.... ini zaman saman menyaman.... ngeeeee....

Sekarang nih.... senyap dah kes benteras Ah Long ni... pasal tu banyak iklan2 Ah Long bertampal sana sini macam cendawan tumbuh...

Dan lu orang tunggu dan lihat sedikit masa lagi, percayalah kata2 gua nih... perkara ini akan panas kembali apabila ada mangsa yang mampus atau...., tak pun putus anggota badan sana sini... masuk paper... hahaha... masa tu lu orang lihat komen pak menteri... polis... kementerian terbabit dan macam2 lagilah... masing2 sibuk beb nak buat kerja konon... kih..kih...kih...., yang sebenarnya masa tu masing2 nak cari publisiti murahan... kah..kah..kah... "Rakyat di Dahulukan, Pencapaian Nyah ke Mana"... auw... auw... auw....!!!!

Al-maklumlah... penguatkuasaan kat Malaysia nih macam cibai wa cakap luuuuu....., kalau tidak takdalah beruk2 yang mengoncang pokok bagitau suatu masa dulu... Ketua Polis Negara yang dulu tu... bela Gangster... ke guane...????

p/s: Kenyataan nombor 3 kat atas tu... dah cukup bagus dah.... hahaha... sendiri mau ingat laaaaa....

1 IkutSukaLu...::

5sal,  Tuesday, February 22, 2011 11:51:00 AM  

Salam!Wa caya cakap lu 500% tunggu kan 1mesia suka wat kejutan.X disangka tol konon2nya turun,yg turun 1 tol yg naik x turun2 ada 6 tol pandai kera jaan 1mesia ni.Padan muka pada sapa2 yg duk pi pangkah KATI seget.Kah3.malaih komen byk2 nanti kena SAMAN lak.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP