IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Lupuskan Kredit Kad Sebelum Anda Mati...!!!!

>> Thursday, February 24, 2011


Di bawah ini adalah nasihat kepada sesiapa yang mempunyai Kredit Kad. Kepada pemegang2 Kredit Kad sila pastikan lu orang tamatkan perkhidmatannya sebelum lu orang mati..., kalau tidak bakal menghadapi masalah seperti di bawah ini....

Note: True story fwded to me:

My Aunt died this past December. Citibank billed her for January and February for their monthly service charge on her credit card, and then added late fees and interest on the monthly charge..., the balance had been $0.00... Now it was somewhere around $60.00, I placed the following phone call to CitiBank:

Me: 'I am calling to tell you that she died in January.'

CitiBank: 'The account was never closed and the late fees and charges still apply.'

Me: 'Maybe, you should turn it over to collections'

CitiBank: 'Since it is 2 months past due, it already has been.'

Me: 'So, what will they do when they find out she is dead?'

CitiBank: 'Either report her account to the frauds division, or report her to the credit bureau maybe both!'

Me: 'Do you think God will be mad at her?'

CitiBank:'... excuse me... ?'

Me: 'Did you just get what I was telling you... the part about her being dead?'

CitiBank: 'Sir, you'll have to speak to my supervisor!' (Supervisor gets on the phone)

Me: 'I'm calling to tell you, she died in January.'

CitiBank: 'The account was never closed and the late fees and charges still apply.'

Me: 'You mean you want to collect from her estate?'

CitiBank: '.....(stammer)' '....Are you her lawyer?'

Me: 'No, I'm her great nephew.' (Lawyer info given... )

CitiBank: 'Could you fax us a certificate of death?'

Me: 'Sure.'

(Fax number is given)

(After they get the fax.)


CitiBank: 'Our system just isn't setup for death'

Me: 'Oh... '

CitiBank: 'I don't know what more I can do to help..'

Me: 'Well... if you figure it out, great! If not, you could just keep billing her... I suppose... Don't really think she will care....'

CitiBank: 'Well... the late fees and charges do still apply.'

Me: 'Would you like her new billing address?'

CitiBank: 'That might help.'

Me: 'Nilai Memorial Park Cemetery ( North South Highway and plot number given.)

CitiBank: 'Sir, that's a cemetery!'

Me: 'What do you do with dead people on your planet?'

Hehehe..... Sendiri mau ingat laaaaa......!!!!

9 IkutSukaLu...::

Maey Thursday, February 24, 2011 2:41:00 PM  

pa gilak btol org tu...dah mati pun mc lg kena caj hihihihihhi

madie Thursday, February 24, 2011 3:48:00 PM  

gilo ke hapo org2 bank ni.. dah mati pun nak buat collection jugak ka?? mcm mana si mati nak bayar?? memang sengal tahap mentibang la bank ni..

DrAFauzi Thursday, February 24, 2011 5:15:00 PM  

Takpa, nanti boleh antar Along kutip hutang tuuuuuu.

Anonymous,  Thursday, February 24, 2011 9:19:00 PM  

HAHAHAHAHAHaaa......

KOMPOM CitiBank punye supervisa tu MAKHLUK dari AMENOOO BE END...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH......

SS,  Thursday, February 24, 2011 10:28:00 PM  

terbaek punya conversation... haha.. nak jugak alamat kubur tuh.. haha..

mahaza Thursday, February 24, 2011 10:41:00 PM  

NILAI MEMORIAL PARK - PRICELESS

Anonymous,  Friday, February 25, 2011 1:23:00 AM  

Credit card ini yahudi punya. depa buat untong atas angin saja.Pekedai guna mesin credit bayak 1.7% keseluruhan pendapatan satu bulan dari guna mesin tu.

Almy Friday, February 25, 2011 5:24:00 AM  

Gua copy boleh x?Besh ni nak kongc..bg la..jgn kdekut..haha

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP