IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Teh Tarik Pembunuh..???

>> Monday, January 03, 2011

Kempen Boikot Restoran Mamak akan di perhebatkan lagi.... hahaha... baca kat bawah tu, n3 yang gua cilok dari blog Amin Iskandar, dan Amin Iskandar pula merujuk kepada blog Tukar Tiub.



Budaya minum teh tarik di kedai mamak adalah budaya rakyat Malaysia. Etnik Melayu, Cina dan India tidak terkecuali dalam bab ini. Perkasa, Dong Zia Dong dan Hindraf tidak pernah bergaduh dalam hal ini.

Semalam, Ketua Penolong Pengarah Kanan, Jabatan Kesihatan Kelantan, Ahmad Nadzri Sulaiman berkata, "teh timbang" yang digunakan oleh kedai-kedai mamak untuk membuat teh tarik membahayakan kesihatan.

Teh timbang dikatakan menggunakan pewarna sintetik yang boleh membahayakan kesihatan dalam jangkamasa panjang. Klik disini.

Akan tetapi, tidak diberitahu pula apakah penyakit atau bahaya kepada kesihatan yang dimaksudkan. Apakah ini akan menjadi pemangkin kepada kemusnahan perniagaan teh tarik oleh mamak-mamak di seluruh negara?

Kita berharap agar kementerian kesihatan akan mengeluarkan data yang lebih lengkap mengenai teh timbang dan bahayanya kepada kesihatan masyarakat.

Baca ulasan Tukartiub disini
Lu orang juga boleh layari laman NewScientist  atau BBC News link ini adalah sumbangan pengomen Yong berkaitan bahayanya mencampurkan susu dalam kandungan teh.

Ada juga suara nakal yang mengatakan kalau dah sampai AJAL tak makan kat kedai MAMAK pon tetap KOJOL. Ini cakap2 orang yang tak berakal dan takda agama wa cakap luuuu... bangang tahap kongkang...

Yeaaa... memang benar... kerana kalau nak kojol kat mana2 dan bila2 masa pun boleh kojol, semuanya ketentuan Allah. Tetapi bagi orang yang berakal kalau boleh mengelakan penyebab kojol adalah lebih baik.

Cuba di perhatikan berapa ramai atau berapa banyak kes kematian sekarang ini jenis mati secara mengejut...??? Bila di postmortem puncanya komplikasi jantung atau darah tinggi.... apakah rangkaian penyebab kepada punca komplikasi tersebut... lu orang pi cari sendiri.... hahaha...

Bagi gua dan keluarga pula... dah hampir 2 minggu tidak melabur duit kepada mana2 restoran mamak sebermulanya kempen memboikot Restoran Mamak seMalaysia di mulakan oleh gua sendiri. Dan sehingga hari ini gua masih mampu menaip untuk blog ini.

Dan yang kompomnya... gua belum mampus lagi beb.... sebab tak minum kat restoran mamak.... muakakakahhhhh......

Sesiapa nak code banner "Boikot Restoran Mamak" untuk blog masing2 boleh ambil kat blog member2 ni...

Code dari Blog Era Pasca klik sini dan Code dari Blog Pencacai Semalaysia klik sini.

Lu orang juga boleh baca di blog Aku&Diriku mengapa anak muda ini juga menyahut cabaran memboikot restoran mamak.

Boikot tetap Boikot semua Restoran Mamak seMalaysia... yeeeehhhaaaaaa..

8 IkutSukaLu...::

opisboi Monday, January 03, 2011 3:57:00 PM  

nama kedai mamak tapi pekerja kebanyakkan hindu kaw2 punya....

tukang kata,  Monday, January 03, 2011 4:09:00 PM  

bro isa kalau datang kedah nak minum teh tarik baik punya singgah di kulim warong depan kuarters jabatan hutan kelang lama pagi sampai tengah hari je (kedai ni melayu tulin tak dak langsung tercalit mamak)

Anonymous,  Monday, January 03, 2011 4:17:00 PM  

bro...hang dah buat dosa bro...
hang kata sultan selangor mcm2. baik hang baca ni bro.sultan da takda kuasa da
http://tvsnews.net/v1/

orang jitra,  Monday, January 03, 2011 4:18:00 PM  

bro...hang dah buat dosa bro...
hang kata sultan selangor mcm2. baik hang baca ni bro.sultan da takda kuasa da
http://tvsnews.net/v1/

Isa Monday, January 03, 2011 4:38:00 PM  

opisboi;

Kena bawak imigresen sekali bro... ahakss...

Isa Monday, January 03, 2011 4:40:00 PM  

tukang kata;

insyallah.. kalau gua balik kulim nanti.. akan gua cari tempat tu...

tapi teh tarik pembunuh bro... mana boleh... hahaha...

Isa Monday, January 03, 2011 4:43:00 PM  

orang jitra;

gua dah siap buat posting pasai isu tu, akan di siarkan pukui 8.40 malam nanti (scheduled posting).

hahaha... perangai dia satu hal, tindakan dia pun satu hal, jawapan dia lain hal... hahaha...

hang paham dak nih.... hahaha...

Anonymous,  Monday, January 03, 2011 9:18:00 PM  

ABIS RAKYAT KELANTAN KENA RACUN BADAN, RACUN OTAK DAN RACUN FIKIRAN PATUTLAH BANYAK KANSER DAN KECING MANIS RUPANYA DAH KENA KENCING DAH...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP