IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Syabas kePuanan Melayu...!!!!

>> Thursday, January 27, 2011

KUALA TERENGGANU – Amat menggerunkan apabila jumlah kelahiran anak luar nikah yang didaftarkan mencatat angka cukup besar, melebihi 600 orang sepanjang tempoh 2010 di negeri ini.

Melalui statistik Jabatan Pendaftaran Negeri (JPN) Terengganu, anak luar nikah atau diistilahkan sebagai anak tidak sah taraf itu paling banyak berlaku di daerah ini melalui pendaftaran paling tinggi iaitu 188 berbanding di daerah lain.

Pengarahnya, Ghazali @ Suhaimi Muhammad mengakui, apa yang mengejutkan juga, kebanyakan kes paling tinggi berlaku dalam kalangan mereka yang berketurunan Melayu.

“Bagi pihak JPN, sudah menjadi tanggungjawab jabatan, setiap orang yang lahir perlu didaftarkan,” katanya.

“Beliau berkata demikian kepada media ketika ditemui pada Majlis Penganugerahan Taraf Kewarganegaraan di Pejabat JPN, Wisma Persekutuan, di sini, semalam.

Berdasarkan statistik pendaftaran anak tidak sah taraf itu, Besut mencatat pendaftaran kedua tertinggi iaitu sebanyak 102 orang, Dungun (78), Setiu (68), Kemaman (63), Hulu Terengganu (43), Marang (30), Kerteh dan Al-Muktafi Billah Shah masing-masing 23 dan 28 pendaftaran.

Sumber SH.
kah..kah..kah... 623 anak luar nikah

Perggghhh.... memang dasat laaaa... melayu2 zaman sekarang, masih menjuarai carta Memalukan Bangsa... hahaha...Syabas... Tahniah dengan pencapaian tersebut.

Negeri Terengganu memang hebat siot.... Kerajaan PAS memang cemerlang, terbilang dan gemilang di Terengganu... hahaha..., cuba lihat Kerajaan umnoapco di melaka... siap buatkan sekolah lagi beb... Kerajaan PAS Terenganu tak nak buat sekolah mengandung ke..., lihat pada pencapaian angka pendaftaran dah layak tu....

Kah..kah...kah.... tapi gua yakin kebanyakkan anak2 luar nikah tu daripada spesies didikan keluarga PAS...., dari spesies keluarga didikan umnoapco yang mengamalkan Islam Hadhari semuanya baik2 belaka bak kata Hishamudin Keris Auw...Auw.... hahahaha....

Macamlah samseng2 umnoapco tu baik sangat... kah..kah...kah...., walau apa pun Syabas jelah buat melayu2 Terengganu dan umnoapco kerana berjaya memartabatkan bangsa melayu sebagai juara anak luar nikah... kah...kah..kah....

5 IkutSukaLu...::

tukang kata,  Thursday, January 27, 2011 4:05:00 PM  

623 = 2010. 2011 ni sahih tambah lagi tak caya tanya Rais Yatim

baginda® Thursday, January 27, 2011 4:28:00 PM  

bro isa take note ini pesanan,

Salam Yob Baginda, ha ha... betoi ker tu FB dia? Kot ada yg menyamar! Err btw, buleh tolong sampaikan pesan? Maaf ler terpaksa guna Yob sbb tau Yob selalu bw ke blog Yob ISA tu. Yong tak leh akses blog dia dr Turki ni. Kata kat dia Yong dah reply email dia, dia dah baca ke? Tima kasih ya Yob Baginda, Ampun Tuanku! -komen YONG

Lau Tze Thursday, January 27, 2011 4:41:00 PM  

tu yg daftar je..yg x daftar 3kali ganda lagi

Hanz Newman Thursday, January 27, 2011 7:48:00 PM  

Wa kalau ikut kepala hotak orang cam UMNO, mencadangkan:

Biarkan saja gejala maksiat (malah secara halus & konsisten anjurkan akitviti sosial yg bebas lagi terbabas untuk muda-mudi).

Kempen guna & pemakaian kondom percuma (ada chop "Hak Kerajaan- 1 lagi projek BN, lagi .. ho ho ho). TAPI atas nama cinta lah,seperti untuk mempromosi amalan seks selamat - play safe atau bebas AIDS.

Anak-anak 'haram' tu ada 'bank' untuk dikitar-semula (baca: dijual) oleh proksi UMNO. RM riban riban, siot! Perniagaan yg Pasti Untung.

DLL .. u guess lah!

anti prono..,  Thursday, January 27, 2011 10:02:00 PM  

camnie lee CSL suka, sebab leh buat filem prono..kalau salam pun takleh apa barang...
tu yang CSL geram tu, die dah tak tahan tengok Mala cun tp nak pegang tangan takleh..peghhh melepas peluang pegang tangan.terus hentam kaw2..pegang tangan pun takleh camne nak buat prono..
tp ade jugee satu kaum tu yang suka pemimpin buat prono, siap sanjung habis..kasi motivasi kat anak suruh sokong CSL sebab leh buat prono nanti jadi top...
pemimpin camnie patut dibuang jee..dah lee prono actor nak ajak orang ikut perangai die plak..
piiee rahhh babiiii...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP