IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Gua Berjaya Jadi Iblis... hahahaha....

>> Wednesday, January 26, 2011


Baru sekejap tadi adik gua yang nombor 3 datang rumah, tanya pendapat dan minta gua jadi penjamin, dia nak beli kereta baru (tukar), so.. gua tanya dia... lu nak beli kereta apa...???

Dia kata berkenan dengan Proton Inspira.... nampak macam Mitsubishi Lancer....

muakakakakaaaaa.... gua gelakkan dia  sambil guling.. guling... sambil buat search dengan pakcik google..., gua tanya berapa harganya.... dia bagitau bawah RM90k..., hasil dari pakcik google pula;

Harga Proton Inspira Baru ialah;
1. 1.8 MT – RM79,999
2. 1.8 CVT (Auto) – RM87,000+
3. 2.0 CVT Premium – RM94,000+

So... gua nasihatkan dia... harga tu lebih kurang dengan harga Honda City atau Toyota Vios. Lebih baik lu pilih antara 2 kereta Jepun tu... daripada ambik kereta proton. Dah laaa... kereta buatan Proton semuanya hampeh... harga pulak mahal... banyak problem..., hutang sampai 9 tahun... hutang belum habis kereta dah barai.... kah..kah...kah.....

Gua tunjuk jugak harga proton di Arab Saudi, betapa jauh bezanya diskriminasi harga antara orang Arab dengan rakyat Malaysia... hahahaha....

Kalau nak beli jugak sebab dah minat sangat dengan rekabentuknya, terpulanglah... tetapi baik beli kereta proton yang secondhand... daripada beli baru, sebab cukainya tinggi beb.... buta2 jer.... kena tipu dengan kerajaan malaysia... "Rakyat di Utamakan untuk di sembelih terlebih dahulu"...

Jadi gua suruh dia fikir sebelum buat sebarang keputusan, hargai titik peluh yang mengalir sebelum di laburkan kepada perkara yang tidak menguntungkan diri dan keluarga..., belilah kereta yang berbaloi-baloi dengan harganya... jangan mudah tertipu dengan cakap2 salesman proton... diorang tu semua makan komisyen jer... yang membayar bulanan duit luuuu..., lagipun dah ramai pembeli yang komplen macam2 pasal kereta baru proton... sendiri mau ingatlah...

Akhirnya.... gua berjaya menjadi Iblis Besar malam ni... yeiiiiihhhhaaaaaa.....!!!

11 IkutSukaLu...::

biella93 Wednesday, January 26, 2011 11:24:00 PM  

betol tuh . ayah bella pon ckp kete proton ni tak elok sgt . better beli toyota kod . ehehhee

Pencacai Semalaysia Wednesday, January 26, 2011 11:36:00 PM  

jgn jadi iblis umno apco laknatullah sudaa... kahkahkahk

Anonymous,  Thursday, January 27, 2011 12:00:00 AM  

kERETA 1MALAYSIA RAKYAT DIPERBODOHKAN DUIT CEO DIPERTAMBAHKAN UTK MU MALAYSIA,MALAYSIA TAK BOLEHX3 JGN GENTINGKAN PERUT RAKYAT,CUBA GENTINGKAN TAUKE JUDI KAT GENTINGTU

baginda® Thursday, January 27, 2011 12:03:00 AM  

belilah barangan mesia... kata mazlan nanti.. kahkakhah

Yong Thursday, January 27, 2011 12:14:00 AM  

Kalo ade duit beli le volkwagen polo. Tambah 18k aje dari 90k. Kate orang tue2 "alah membeli menang memakai." Tapi jangan sampai "bior pape asalkan bergaye." Heheheh.

fiQ,  Thursday, January 27, 2011 3:28:00 AM  

xpe bro..ni consider iblis yg baek..

anti fat mamaaa,  Thursday, January 27, 2011 6:26:00 AM  

bro ...
topik nie gua sokong luu 110%..tp luu macam tak nampak jeee, luu cuma nampak kereta malaysia jee, internet kat malaysia camnee..ok kee????...
hanset n laptop malaysia ok kee..
motor malaysia ok kee...
gua rasa malaysia ni sama taraf macam lorong karat kat PJ street tu laa..TAKDE SATU BARANG PUN YANG ELOK DAN MURAH..SEMUA BARANG CAM SIAL DAN MAHAL..NI HASIL DARI SOKONG UMNGOK, KAKI PEGHABIH DUIT RAKYAT..AKU TAKKAN SOKONG PEMIMPIN CAMTU WALAUPUN DILETAKKAN PARANG DILEHER...
oppp!!!! lupaa tanya,,,anak dara kat malaysia ok keee...ada klass tak..SAYANGKAN SAMPAIKAN ANAK DARA PUN TAKDE KAULITI LAGI DAH..INILAH PENANGAN PEMERINTAHAN JAHILIAH..manusia hilang harga diri dan maruah..

eiela Thursday, January 27, 2011 12:52:00 PM  

setuju jugak sebelum membeli bandingkan harga kereta dengan kualiti. jangan nampak cantik je terus beli. memang nak sokong produk Malaysia tapi biarlah berpada-pada, kalau harga mahal tapi kualiti tak bagus sape nak belikan.

Latest Entri :
Pemakanan Punca Penyakit

tukang kata,  Thursday, January 27, 2011 3:49:00 PM  

Hangpa semua kena ingat satu jer si TAIB MAHMUD pun angkat barang baru import asia barat mari... nampak sangat Sarawak tu anak dara tak class inikan 1malaysia sahih dia kata hampeh..... belen jer belambak

Lau Tze Thursday, January 27, 2011 4:45:00 PM  

last2 keta protong terbakar..tu le nasib keta proton buatan msia

Waris,  Thursday, January 27, 2011 11:21:00 PM  

Bro, kalau banding mcm tu aku rasa kereta honda & toyota pun kira mahal jgk. Kat thailand toyota atlis dia org buat teksi je. Harga pun tak sampai 50K duit malaysia. Performance wise mitsubishi mmg powerful car & lasak. Kalau CBU untung beli brand proton tapi kalau CKD tak tau le... itu pendapat aku le

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP