IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Rakyat Malaysia Gembira Bila Kena Tipu...

>> Tuesday, December 14, 2010

 
Harga Persona di Arab Saudi = SR 36,100
Harga Gen2 di Arab Saudi = SR 33,600
Harga Waja di Arab Saudi= SR 37,950

1 Saudi Riyal (SR)= RM 0.94

Maknanya harga Persona di Arab Saudi = RM 33,934
Maknanya harga Proton Gen2 di Arab Saudi = RM 32,256
Maknanya harga Waja di Arab Saudii = RM 35,673

Tetapi rakyat Malaysia bayar RM 66,799.97 untuk sebuah kereta Proton Waja di Malaysia. Sedangkan Proton itu dibuat di Malaysia. Tetapi ia RM31,126.97 lebih mahal dari Arab Saudi.

Sumber: Harga Kereta Proton Di Arab Saudi | MalaysiaSensasi.Net
Kesian rakyat Malaysia kan... asyik kena tipu jer....pasal tu gua tak pernah pakai proton sebab tak berbaloi2 nak bayar kat bank.... kih...kih...kih....

Orang nak cakap gua berlagak ke... gua tak patriotik ke... cakaplah, peduli apa gua... biar gua pakai volkwagens buruk dah cukup bagus...
 
Yang penting gua tak BODOH untuk diperbodohkan oleh Keraaaaajaan Malaysia.... itupun dah  membuatkan gua cukup2 happy... wa cakap luuu....

Lagipun... lu orang boleh tengok sendiri Menteri2 kononnya pakai proton perdana.... itu semuanya rela dalam paksa jer... sebab pegang title Menteri..., cuba tengok kat rumah diorang apa kereta yang diorang gunakan... ada sekoq menteri tu ada Hummer.... mana dia rembat duit beli kereta tu gua pun tak tau....

Lain kali kalau lu orang nak beli kereta.... jangan ghairah sangat... biar lambat asalkan lu orang selamat daripada kena kencing dengan harga terlampau tu...
 
Bak kata member gua... kononnya nak buat kereta sendiri, tapi masalah "central locking" proton waja pun tak boleh nak selesaikan... apa barang beb.... hahahaaaa.....
 
"Rakyat di dahulukan untuk di sembelih, Pencapaian Kroni di Utamakan"
Malaysia Boleh.....!!!!

16 IkutSukaLu...::

New Hope Tuesday, December 14, 2010 4:07:00 PM  

1malaysia, rakyat didahulukan... rakyat negara mana?

pinjam benda ni bro nk buat posting

RAHSIA JIMAT MINYAK

kakcik Tuesday, December 14, 2010 4:29:00 PM  

Hummer tu berapa harganya??? kalau jual 'hama' boleh beli hummer tak??? (saja buat soalan biol sebab malas nak sakit hati!) ;-)

pakwe Tuesday, December 14, 2010 4:52:00 PM  

bangga aku sbagai rakyat malaysia!

Isa Tuesday, December 14, 2010 5:21:00 PM  

New Hope,

Belasah jelah bro...

Isa Tuesday, December 14, 2010 5:22:00 PM  

kakcik,

jual biji kopi lagi cepat dapat hummer...

Isa Tuesday, December 14, 2010 5:23:00 PM  

pakwe,

Betul tu.. kita patut berbangga menjadi rakyat Malaysia..

Bangga sebab kita ada pemimpin yang paling korup dalam dunia... hahaha..

MOH KEMBARA Tuesday, December 14, 2010 7:06:00 PM  

Salam Yob ISA, sib baik Yong tak bawok keta. Selamaaaat!

Tinta.Muallimah Tuesday, December 14, 2010 8:24:00 PM  

Ya Allah Ya Kareem Ya Rahman. Hidup-hidup kena tipu. Mati-mati aku percaya. Rakyat didahulukan untuk dikelentong !!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o Tuesday, December 14, 2010 8:37:00 PM  

salam bro
biasaalah di beri pelajaran dan di besarkan untuk di bodohkan

mereka baca apa dan menonton apa kan kan

baginda® Tuesday, December 14, 2010 9:35:00 PM  

sebab samyvellu dulu pernah kata..

"apa itu quran boleh buat jalan ka?"

la nih meh kite kata ramai2..

"apa itu ketuanan melayu boleh buat kereta ka"?

kahkahkahkah

alphard Tuesday, December 14, 2010 10:03:00 PM  

kereta malaysia hanya cantik rupa jer...bila pakai lama skit mula hancur sana, hancur sini, ranap sana, ranap sini, jahanam sana jahanam sini...pendek kata, tak de mende yg elok kereta buatan MAHATHIR ni...

Hashim,  Tuesday, December 14, 2010 10:40:00 PM  

Salam 1Malaysia Wak

Betui..3x...pembeli kereta baru adalah antara penyumbang cukai terbesar pada kerajaan.

Dari aku bersubahat dengan kerajaan, lebih baik aku pakai CAMRY second hand...1st owner tolong bayar cukai..

Lan Iisma Tuesday, December 14, 2010 10:54:00 PM  

Cuba lihat pula spec untuk eksport dan untuk dalam negara. Untuk eksort dibuat baguih-baguih, unuk rakyat sendiri ala kadar je...Rakyat didahulukan....


http://www.ek-ele.co.cc/

zalizalu Wednesday, December 15, 2010 12:26:00 AM  

aku pakai datsun 120y jer...
kete proton kalau nak beli, beli yang 2sn atau yang 2rd hand jer... harga jatuh giler .. memang takde nilai

harga hummer tak silap aku rm1.20 jer... :)

tukang kata,  Wednesday, December 15, 2010 1:03:00 PM  

pemimpin malaysia memang cekap dalam memperbangangkan rakyat sendiri israel pun tak pebangang rakyat israel cuma pebangang palestin jer

Lang Wednesday, December 15, 2010 4:17:00 PM  

begitula nasibnya bro...

diorg dah tau betapa rakyat yang didahulukan itu hanya tahu angguk2 tak tau geleng2

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP