IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kerajaan bn Penipu..???

>> Thursday, December 09, 2010

Menurut penyata anggaran perbelanjaan persekutuan 2010/2011, hutang negara berjumlah RM446.7 bilion.

Jawapan Timbalan Menteri Kewangan, Senator Datuk Donald Lim Siang Chai yang meletakkan hutang dalam dan luar negara pada paras yang jauh lebih rendah, iaitu RM231 bilion adalah tidak benar.

 "Ini adalah satu insiden yang agak malang kerana maklumat hutang negara telah diberi angka yang cukup menyeleweng. Kita tidak rasa penting kalau angka itu berbeza 10 hingga 15 peratus tapi angka yang diberi 100 peratus lebih rendah," katanya.

"Kalau tidak serius beliau boleh secara terbuka betulkan. Tetapi kalau beliau serius dan benda itu direkodkan, saya rasa itu bahaya. Yang lebih penting ada impak kepada bajet dan kita bahas di atas angka yang salah," katanya. - HarakahDaily.
Ohhoooohoooo.... ini kerajaan 1Malaysia cuba sembunyikan fakta hutang negara ka...???? Apa mau tipu sama rakyat....??? Patutlah selaraskan... kurangkan... naikkan... sana sini sebab mau "cover debts" ka...???

Sesiapa yang masih bangang... masih lagi menyokong Barisan Nasional, sedar2 lah diri sikit yeaaaa...., janganlah disebabkan lu orang punya bangang... ramai yang tidak berdosa terbabit sama di timpa beban keperitan dan kesengsaraan hidup.

Selagi umno/barisan nasional memerintah... selagi itulah kita semua akan di sembelih. Kalau sembelih terus sampai mati takpa lah jugak..., ini di sembelihnya sedikit demi sedikit... terasa kesakitannya.

Lu orang tak terasa ke... keperitan tersebut... susah payah cari duit siang malam nak sara keluarga, sedangkan pada masa yang sama... pemimpin negara sedang syok kira wang. Lu orang fikirlah sendiri....

1 IkutSukaLu...::

Hashim,  Thursday, December 09, 2010 3:12:00 PM  

Wak salam 1Malaysia

wa sokong BN takkan lu nak wa panggil bangang...respek wa punya kepercayaan..kita kan kawan-kawan. Wak penyata kewangan diaudit wak...ingat pasar malam ke wak...Najib hebat boleh kurang hutang negara 50%.....Hidup Najib Hidup Altantuya.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP