IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jom Menyakat Datuk Seri Utama Dr. Rais Yatim

>> Wednesday, December 29, 2010

Istilah rogol akan diperincikan

KUALA LUMPUR 7 Feb. - Kerajaan akan memperincikan istilah rogol sebelum sebarang pindaan undang-undang di dalam Kanun Acara Jenayah dan Kanun Keseksaan terhadap jenayah itu dapat dilakukan.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, ini kerana ada beberapa pihak yang mahukan maksud rogol itu diperluas dan diperhalusi.

Katanya, ia seperti mentakrifkan semula jenayah rogol sebagai satu perbuatan keji yang turut meliputi penggunaan objek sebagai alat untuk merogol.

``Setiap pindaan memerlukan kajian teliti melibatkan semua pihak daripada kementerian berkaitan dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

``Kemudian perbincangan lanjut akan dijalankan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan kementerian lain termasuk Kementerian Pendidikan dan Jabatan Peguam Negara untuk mengkaji kesan pindaan tersebut,'' katanya selepas merasmikan Perhimpunan Agung Tahunan Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM) ke-30 di sini, hari ini.

Sumber: Akhbar Pencacai dan selanjutnya.
Sebenarnya gua mencari-cari dalam semua akhbar pencacai puak2 umnoapco yahudi laknatullah nih... kot-kot lah... ada yang melaporkan kisah hot of the year ini.... haram takdak oooiiii.... bayang berita/cerita langsung takda...

Apatah lagi akhbar seperti Kosmo, Metro kalau cerita rogol, seks, bomoh sana sini nih... memang peberet diorang macam makan nasi dengan ulam jer... diorang sensasikan, tapi cerita rogol Pak Menteri yang tengah hot & spicy macam pisang goreng tua ni... takda pulak...

Dalam dok mencari tu...,  terjumpa pulak berita kat atas tu.... apa lagi... sudah jadi bahan untuk gua menyakat Pak Menteri Warisan kita nih.... sehari kalau tak bergurau dengan dia rasanya macam tak lengkap pulak hari2 gua.... hihihi.....

Nasib baiklah kenyataannya itu pada 2004, cerita sensasinya berlaku pada 2007.... hehehe.... kalau tidak tak dapat gua bayangkan apa pula takrifan yang akan diberikan pada istilah rogol nih.... muakakakakaaaa...

Walau apa pun, gua tetap menunggu takrifan terbaru bagi istilah ROGOL dari Pak Menteri Warisan aka Tokoh Buku Negara ni....


Cuba lihat di sebalik perkataan yang di hitamkan itu.... perghhhh... CSI Malaysia memang cekap beb...., berpeluh dahi jendul Rais Yatim nak menafikan ni..... errrr... kalau buat akuan bersumpah lu orang agak2 boleh pakai ke.... contoh...

"Sumpah saya tak kenal pompuan itu, kami tidak pernah mengambil pembantu rumah Indonesia yang bernama Robengah, boleh periksa pendaftaran pekerja asing di Jabatan Imigresen tiada nama tersebut"

Maksudnya.... samalah ceritanya dengan sorang cewek yang ntah dari mana datangnya, tiba2 letupkan diri di Puncak Alam... apa kat negara awek tu takda tempat yang bernama Puncak Alam ke... kalau nak bunuh diri sekalipun tak payah la kat Malaysia, kat negara dia pun bolehkan.... lagipun Jabatan Imigresen dah kata takda rekod kemasukan ke Malaysia... ke... guane...???? hahahah...

Nanti gua nak test keluar dari Malaysia dan masuk Indonesia tanpa pasport... boleh lepas ke...???hahaha...  lu orang jangan nak memandai2 suruh gua naik tongkang... tak pasal2 kena cepuk pulak..... Robengah balik Indonesia dengan pasport beb.... kih...kih...kih....

So... ini kes pun jalan cerita dan skripnya akan lebih kurang pun macam itulah agaknya yeaaaa...., siapa yang tak kenal Malaysia kan.... segala-galanya Boleh belaka.... kah...kah...kah....

Sori... ekkkk... Datuk Seri Utama..... hahahaha....

4 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Wednesday, December 29, 2010 5:53:00 PM  

kesian bapak menteri difitnah kerna Robengah memang membutuhkan bapak menteri maka bapak menteri pun berikan apa yang diperlukan salah ke tu????

Anonymous,  Wednesday, December 29, 2010 6:45:00 PM  

Abang ais memang tu memang nakal......la

Anonymous,  Wednesday, December 29, 2010 6:46:00 PM  

Persatuan persatuan OKU (orang kuat umno)akan ambil tindakan

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP