IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Pengorbanan Mulia Seorang YB

>> Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha gua ucapkan kepada semua pembaca dan followers IkutSukaAku-ISA. Cukuplah sekadar lu orang mengorbankan lembu/kambing/unta/katak/sesumpah...

Janganlah ada di antara lu orang pula yang akan terkorban kerana sikap cuai dan gelojoh lu orang atas jalanraya nanti, maklumlah ramai juga yang sambung cuti untuk balik berhari-raya di kampung halaman masing2. Nasihat gua... Berhati-hati di jalanraya dan jangan mencekik sampai gemuk macam Roswah... hahahaha....

 Apa khabar sahabat ini, ntahkan masih hidup atau sudah mati... 
mengapa senyap tanpa berita, ong.. ong.. gedek..gedek... begitulah bunyinya...

Kesinambungan dari n3 ini, maka terhasil lah rangkap2 puitis di bawah ini;

Pengorbanan Mulia Seorang YB walau di mana jua
Tidak adalah pengorbanan yang paling dimuliakan
Untuk para adun dan para yb 1Malaysia
Lihat bagaimana warga di galas mendapat pasir bertimbun

Rumah baru akan siap
Orang asli dapat sekolah dan rumah
Jalan diturap, Anak anak dapat komputer riba
Semuanya kerana pengorbanan seorang adun

Lihat pula di batu sapi
Berapa banyak yang warga terima
Masjid saja harganya RM5 juta
Yang selainnya belum di kira

Malah dengan tetiba orang sabah di hormati
Cerita-ceroti tentang halangan mereka
Menggunakan kalimah mereka menjadi senyap
Inilah kerana pengorbanan seorang yb

Syabas para yb, Syabas para adun
Inilah pengorbanan yang ditunggu-tunggu
Lakukanlah sebelum bulan april tahun depan
Pengorbanan selepas itu tidak boleh lagi diguna pakai

Jika nak mati… matilah sekarang kah kah kah
Itulah pengorbanan yang paling mulia
Kalau tidak... diharapkan akan sehat walafiat
Dan kesehatan bertambah baik hendaknya

Nukilan TT – gua tolong edit dan tambah perisa sikit2 jer…harap TT ok… arrrr… hahaha… kah.. kah.. kah…hahaha…kah..kah..kah…kah…

1 IkutSukaLu...::

Pena Jiwa Tuesday, November 16, 2010 4:35:00 PM  

kalau yb mati satu malaya datang bg bantuan..hahaha....mintak apa pun boleh!!hahaha..politik kat malaysia ni mmg kelakar..kahkahkah

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP