IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Najib 'KERJAKAN' Rosmah...

>> Tuesday, November 09, 2010


Saya sebenarnya kasihan melihat Rosmah terpaksa menggalas tugas yang sangat besar semenjak dua menjak ni. Antaranya ialah:

1. Memastikan kesihatan Najib kembali seperti sedia kala agar dapat kekal jadi PM. Ini penting untuk memastikan RM kekal jadi 1st Lady...maklumlah,dua tahun lagi nak diadakan sidang kemuncak 1st lady lagi....Najib mesti sihat sebab nak kena fikir macam mana nak cari duit peruntukan juta-juta TU.

2. Memikul tanggungjawab menteri-menteri kabinet seperti merasmikan majlis pelancaran itu Dan ini. Penat pembantu RM asyik kena buat teks ucapan walaupun isi kandungannya tak seberapa Dan impak ucapan RM pun bersifat leweh.

Agaknya menteri-menteri yang Ada kat Malaysia ni tak tahu berucap, kena pergi kursus pengucapan awam dulu, maklumlah, semuanya RM yang kena turun berucap. Bingai ko apo menteri-menteri yang Najib lantik ni?

3. Nak kena 'entertain' PM Australia sebab abang Najib kena cacar. (Mesti masa muda-muda dulu Najib ni kuat antibodinya sebab tak pernah kena cacar...sekarang ni baru nak kena ye?) Kesian PM Australia, datang jauh-jauh untuk mengeratkan hubungan antarabangsa Malaysia-Australia, Malaysia ni punya bingai hantar bini PM je jumpa dia...tapi bagus juga, mat-mat salleh ni tak payah la Kita utamakan sangat protokol-protokol ni, kasi RM je layan...baru kellllasssss.

Jadi pesanan saya kepada DS Najib, janganlah jadi suami yang kejam Dan nusyuz, suruh isteri buat itu Dan ini, mendera emosi Dan mental. Semua PM Kita sebelum ini tidak pernah 'mengerjakan' isteri-isteri mereka seteruk ini. Malah mereka menjadikan isteri sebagai ikon kepada golongan wanita.

Isteri yang setia di sisi suami dalam saat sedih Dan gembira, tidak menjatuhkan maruah Dan kejantanan mereka. Hadirnya mereka disegani, tiadanya mereka dirindui. Jika RM dimaki Dan dicaci, ini semuanya salah DS Najib sebagai ketua keluarga Dan ketua eksekutif kerana dayus tidak tahu menjaga isteri a.k.a. First Lady.

Sumber: paneh.blogspot.com

3 IkutSukaLu...::

Watan Tuesday, November 09, 2010 8:49:00 AM  

Salam,
RM kata isteri - isteri YB/Menteri bukan sekadat isteri.....tu yg sanggup 'didera' tu, superwoman...haha

Maey Tuesday, November 09, 2010 1:07:00 PM  

hahaha...ngam! sgt2 sesuwey lar...RM la First Lady yg paling trok kena dera kah3!

keladi,  Tuesday, November 09, 2010 6:25:00 PM  

bro isa
salah tu,TT kate tu suami najib,isterinye thg sakit pork ciken

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP