IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kawan...???

>> Wednesday, November 24, 2010


Khas untuk lu orang yang ada "Kawan".

1) Kawan tu bukan macam maen FUTSAL. Mula-mula kejar.. dah dapat sepak..
 
2) Kawan tu bukan macam maen SKATE. Mula-mula gosok.. lepas tu pijak..
 
3) Kawan tu bukan macam maen RAGBI. Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..
 
4) Kawan tu bukannya macam PAMPERS.. dah pakai, buang..
 
5) Kawan tu bukannya macam BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.
 
6) Kawan tu bukan macam PELANGI. Hari cerah takda.. hujan gerimis baru muncul..
 
7) Kawan tu bukan macam KERETA. Rosak sikit, jual.. ambik kereta baru..
 
8) Kawan tu bukan macam CHIPSMORE.. sekejap ada sekejap takda..
 
9) Kawan tu bukan macam BANK. Bila dah takde duit, pegi kat sana ambik.
 
10) Lagi…. kawan tu macam apa yeaaa????  haa.. kawan tu macam lu orang la...
 
Walau apa pun tanggapan lu orang tentang kawan.. bagi gua, kawan itu penting. Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya.
 
Kawan yang sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara.
 
Yang penting, seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kepada kawan-kawannya...

So... berhati-hati dalam memilih kawan......

6 IkutSukaLu...::

pakwe Wednesday, November 24, 2010 10:51:00 PM  

betul tu..aku pun nk story sikit pasal kengkawan ni..panjang citenye..

hmm kengkawan ni mmg tak guna la..

Pak Oncu Wednesday, November 24, 2010 11:10:00 PM  

hahahahah kawan makan kawan ,,, !!!!!!!!!! anak kawan bini dio !!!!! (menantu lah tu ) what ever kawan senang nak dapat tetapi sahabat sejati yg sanggup apa sahaja susah nak dapat ,,,,,,,,,,, tul tak ISA??

PeNgEmiS dUniA Thursday, November 25, 2010 1:36:00 AM  

nak mintak izin mencuri post ni ye . haha

armal Thursday, November 25, 2010 6:59:00 AM  

Berhati2 memilih kawan....terutamanya kalau nak berkawan dengan puak2 umnoapco haramjadah tu.....bahayaaaaa. Kawan makan kawan..

Abang Chot,  Thursday, November 25, 2010 8:24:00 AM  

hello kawan wa ciplak lu punya posting kat gua punya fb....hi hiii kita kan kawan

MOH KEMBARA Thursday, November 25, 2010 12:31:00 PM  

Salam Yob, kawan2 yg amik kesempatan, amik org punya entry! Jgn marah, guro jer.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP