IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Gua Happiness..... Gilerrrr..... beb..

>> Friday, November 26, 2010

KUALA LUMPUR: Utusan Melayu (Malaysia) Bhd telah mencatatkan kerugian pracukai RM10.682 juta untuk tempoh sembilan bulan berakhir 30 September, 2010 berbanding keuntungan pracukai RM1.707 juta dalam tempoh yang sama tahun lepas.

Pendapatan kumpulan media itu telah merosot kepada RM244.564 juta daripada RM253.847 juta sebelumnya kerana sumbangan daripada pengiklanan kurang menggalakkan, kata syarikat itu dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia hari ini. - mStar Online.

Ha..ha..ha..., akhirnya usaha memboikot akhbar pencacai nombor wahid umnoApco ini dah membuahkan hasil. Cantetttt... teruskan boikot dari membeli akhbar pencacai nih... biar sampai tutup terus dan lenyap dari lanskap media tanahair.

Kesan dari usaha boikot membeli dan membaca akhbar tersebut sudah tentu menyebabkan jualan mereka jatuh dan secara tidak langsung tiada mana2 syarikat atau apa2 jelah yang mahu beriklan dengan akhbar penyebar fitnah tersebut.

Jadi... apa saja alasan cibai yang diberikan, kononnya akibat kurang dari pengiklanan menyebabkan kerugian hanyalah satu alasan nak menyedapkan hati diorang sendiri.

Oleh itu.... marilah kita beramai2 teruskan usaha memboikot semua akhbar dan media pencacai umnoApco, khususnya Utusan Meloya, dan tunjukkan kepada mereka bahawa kuasa rakyat adalah kuasa keramat.

Jom... kita teruskan usaha  BOIKOT akhbar Utusan Meloya, jika ini berterusan lagi setahun dua sudah pasti akhbar ini akan bungkus dan menjadi sejarah.... hahahaha... dan semoga ianya menjadi tauladan dan contoh kepada akhbar dan media yang lain.

Don't play play with "KUASA RAKYAT'.... hahahahaha........

3 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Friday, November 26, 2010 7:27:00 PM  

gua cadangkan bro buatkan satu grop difacebook group HARAMKAN UTUSAN BERITA HARIAN? Amcm bro?

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP