IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Galas: Menang Atau Kalah.

>> Thursday, November 04, 2010

Proses pengundian bagi pilihan raya kecil DUN Galas hari ini dicemari dengan pergaduhan dipercayai berpunca daripada provokasi penyokong Barisan Nasional yang memasuki kawasan khemah PAS untuk meraih undi di pusat pengundian di Sekolah Kebangsaan Seri Wangi, di Gua Musang.

Laporan daripada beberapa blog pro Umno/BN telah memutarbelitkan insiden ini dengan mengatakan kekecohan tersebut dimulakan oleh penyokong PAS.

Sebenarnya apa yang berlaku di sini adalah ragam biasa yang kerap diamalkan oleh para penyokong, malahan pemimpin Umno/BN sendiri. Memulakan provokasi dalam setiap pilihan raya adalah budaya Umno.

Manakala....

GUA MUSANG: Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pahang meramalkan Barisan Nasional (BN) akan merampas kembali Galas dari PAS dengan majoriti 2,300 undi.

Dalam ramalannya, Mohd Ariff Sabri Aziz berkata biar sesiapa pun yang menang di Galas, ia merupakan "kemenangan bagi PAS".

"Dengan menyamar diri, saya mendengar perbualan di kalangan orang-orang PAS di sini dan agak menyakinkan. Mereka kata jika Ku Li (Tengku Razaleigh Hamzah) menang, ia juga dilihat sebagai kemenangan buat PAS," kata bekas Adun Pulau Manis itu.

Beliau berkata, para penyokong PAS melihat Ku Li sebagai seorang yang bersimpati dengan aspirasi rakyat Kelantan. Mereka percaya Ku Li tidak berkira sangat dengan orang PAS. Beliau dilihat sebagai salah seorang daripada mereka.

Ini bermakna PAS akan kehilangan sebahagian daripada para penyokongnya kepada BN pada hari pengundian yang dijadualkan berlangsung esok.

Kerajaan Rakyat dan Warta Kerajaan.

p/s: Menang atau Kalah... tidak menjadi kudis pada Kerajaan Kelantan.

2 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Thursday, November 04, 2010 3:31:00 PM  

Assalamualaikum....

Tak jadi kudis bagi kerajaan negeri.
tapi pecah telinga lah dok dengar orang UMNO dok bergendang. Silap-silap, seminggu dok keluar berita pasal dia, kalau dia menang.

Najib yang sakit pun silap2, sembuh mengejut, lagilah sakit mata menengok dan mendengar ucapannya yang berbunga-bunga.

-Gertakan Jiwa Tempur-

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP