IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Apabila Katak Bersuara... Nampak Apa..???

>> Tuesday, November 30, 2010

Ketuanan Melayu (Malay for Malay supremacy or Malay dominance[1]) is the claim that the Malay people are the tuan (masters) of Malaysia. The Malaysian Chinese and Indian-Malaysians who form a significant minority in Malaysia, are considered beholden to the Malays for granting them citizenship in return for special privileges as set out in Article 153 of the Constitution of Malaysia. This quid pro quo arrangement is usually referred to as the Malaysian social contract.

The concept of ketuanan Melayu is usually referenced by politicians, particularly those from the United Malays National Organisation (UMNO), the most influential political party in Malaysia.

Although the idea itself predates Malaysian independence, the phrase ketuanan Melayu did not come into vogue until the early 2000s. Historically, the most vocal political opposition towards the concept has come from non-Malay-based parties, such as the Malaysian People's Movement Party (Gerakan) and Democratic Action Party (DAP); in the 2000s, the multiracial Parti Keadilan Rakyat also positioned itself against ketuanan Melayu, advocating instead ketuanan rakyat (supremacy of the people).

The idea of Malay supremacy gained attention in the 1940s, when the Malays organized themselves to protest the Malayan Union's establishment, and later fought for independence. - Wikipedia Ketuanan Melayu.


Apabila katak RM2.00 bersuara bermulalah musim tengkujuh, seperti diramalkan oleh Jabatan Kaji Cuaca yang mengatakan hujan lebat luar biasa akan melanda beberapa negeri dan menyebabkan banjir besar.

Maka katak2 ini akan berpesta banjir bersorak gembira bermain air sambil ketawa berdekah-dekah di selang seli dengan lolongan yang ntah apa-apa sambil melompat kegembiraan tidak kira siang dan malam.

Kepada segelintir manusia... adakalanya bunyi lolongan katak ini sunguh menghiburkan, adakalanya pula amat menjengkelkan malahan menjadi ajukan mainan anak2 kecil, dan adakalanya pula sungguh menyesakkan telinga dan menganggu ketenteraman awam.

Terlebih parah lagi jika bunyi katak itu tersalah "note" menjadikan bunyinya sumbang, so... jadilah bahan lawak jenaka buat melayu felda dan melayu Ketuanan Melayu Putrajaya.

Itulah sebabnya... ada sesetengah orang akan katok katak tu sampai mampuih.... orang nak tidoq pun tak boleh memekak 24 jam...

hahahaha... katak yang dalam gambar tu... pula, spesies yang lari dari kelas sejarah... sebab tu bangang dia melantun2... dan dia memang tak baca fakta kat atas tu....

"Ketuanan Melayu" umnoapco yahudi laknatullah yang empunya laaaaa.... ngongggggggggg...!!!!

3 IkutSukaLu...::

Pak Oncu Tuesday, November 30, 2010 8:38:00 PM  

hahahahahhhahahahahahahaha marah betul lah pulak ekau dgn UMNO hahahahah

pakwe Tuesday, November 30, 2010 9:21:00 PM  

tk sangka abg ISA kita ni rujuk wikipedia...ahahahahahaha..wikileaks tk nk try????

Anonymous,  Wednesday, April 13, 2011 9:14:00 PM  

katak ni mmg hebat bab2 merembat smpai duit gaji team bola penang pun di rembatnye..pastu buat2 bodoh plk..tp muka pun mmg bodoh...kah3

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP