IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Abah.... Itu Burung Apa..???

>> Thursday, November 11, 2010

Aku sejak tengok iklan petronas yang raya tuh, pantang dengar perkataan burung tau.., lagi2 kalau dengar pepatah iklan tuh... burung ape? burung murai nak.... budak2 nih selalu jer sebut.... geram gak arr.... namun kutabahkanlah jugak kalau tak makan free budak2 nih.. dengan pelempang cap tangan aku.... hehehehe (itu pun kalau berani...)

Mari Kita baca version iklan burung murai yang dulu dulu sebelum petronas wat version baru...;


iklan tahun 1942

Anak: burung ape tu.. abah?
Bapa: burung murai..
Anak: burung ape?
Bapa: burung murai…
Anak: burung ape???
Bapa: BURUNG MURAI LA!!! BUTA KAYU KA??? LAHABAU!!!!! HAWAUUU !!! TIKAUUII !!(Mhuahahhahahhaah ! !!!!)

iklan tahun 1979
Anak:Abah, TU burung ape?
Bapak:Burung Murai, nakk..
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
PELEMPANGGGGGGGGGGG GGGGG!!!! (Sibapak tampor)
Anak : HuaaaaaaHuaaaaaaaHu aaaaaaa!! (meleleh air Mata)
Bapak : Besok kalau Tuhan kasi betul-betul telinga kau Tuli baru kau tahu! Udah!!! Jangan permainkan orang
tua-tua tak baik...!!!!


iklan tahun 2007
Bapak: Amin, TU burung ape?
Anak  : Burung Murai, ayah?.
Bapak: Burung aper?
Anak  : Burung Murai
Bapak: Aa.. AA... yer burung Murai.
Anak : Eh...!!! Kenaper abah tak ulang-ulang tanya? Masih power telinga abah ni yer....
Bapak: Yer...!!! Masa dulu kalau arwah datuk kamu panggil Abah suruh ke kedai ke aper, sekali panggil
Jer abah dah menyahut. Abah tak berani nak wat pura-pura pekak macam Ngko selalu buat tue. Barangkali itulah yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah ni  Tuhan kasi klear... sampai sekarang. Huh.. Huh.. Huh... Huh...  (yg ni part yg aku gelak siot..)

iklan tahun 2020
Anak : Abah, TU burung ape?
Bapak: Burung Murai, nakk..
Anak : Burung ape??
Bapak: Burung Murai..
Anak : Burung ape??
Bapak: Burung bapak…
Anak : Bapak ape???
Bapak: Bapak kau..
Anak : HuhHuhHuh


iklan tahun 2012 : Burung Murai tapi version siput babi

Anak : Ayah, ni siput apa?
Ayah: Siput babi....
Anak: Siput apa?
Ayah: Siput babi....
Anak: Siput apa?
Ayah: Siput babi nak....
Anak: Siput apa?
Ayah: Siput babi sayang....
Anak: Siput apa?
Ayah: Siput la...... babi..!!!

*** Moral: Hormati la orang tua kamu.. hahahaha... itulah... suka sangat main2 ngan orang tua... padan muka..!!!!

6 IkutSukaLu...::

mahaza Thursday, November 11, 2010 5:05:00 AM  

Baru aku paham kenapa dorang pilih burung bukan siput... wakakaka

pue,  Thursday, November 11, 2010 7:50:00 AM  

hahaha tergelak aku bc...haha

opisboi Thursday, November 11, 2010 8:04:00 AM  

kalau buat versi UMNGOK pun best gak!

MOH KEMBARA Thursday, November 11, 2010 10:33:00 AM  

Salam Yob ISA,

ni ori ke apa Yob? Lawaklah pepagi ni dgn iklan dulu, kini dan akan datang. Moh jenjalan tengok kampong Yong di Black Sea nanti.

Abang Chot,  Thursday, November 11, 2010 4:39:00 PM  

haaa haaa...lawak..lawakkk...
sakit perut gua bro...
adoihhh

sekamar rindu Friday, November 12, 2010 12:15:00 AM  

salam....

tuan, saya mohon izin untuk copy dan link kan entri tuan - iklan petronas ke dalam blog saya..

mohon izin...tq

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP