IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

umnoapco muafakat dengan PAS...????

>> Friday, October 22, 2010

Di bawah ini adalah conversation antara gua dan sahabat ini melalui email, setelah dung dang dung dang dengannya, maka inilah jawapannya kepada gua, iaitu mengajak supaya bermuafakat dengan umno.... perghhh...

Saudara Isa.

Saya amat2 menghargai tulisan & jawapan saudara yg ikhlas dalam perjuangan demi Alif, Baa & Taa.
Banyak persamaan niat dan kehendak di antara kita, oleh itu tidak mustahil kita sama-sama berusaha mengakrabkan kedua2 parti yg bermusuhan disebabkan berlainan ideologi, yg sepatutnya ia tidak berlaku sedemikian jika kita semua takut akan ALLAH.

Sya mengharapkan kita terus dan sama2 berjuang utk Islam berkembang dengan pesat dan menjadi landasan di dalam sistem Perundangan Negara. Namun utk mencapai hasrat ini, kita tidak boleh berseorangan, kerana jika bertindak didalam kumpulan dan suara yg kecil saya pasti ia kurang menyerlah. Untuk itu,mari kita sama-sama "bersatu hati" didalam menjayakan cita2 murni ini yg menjadi tuntutan kepada setiap umat islam utk merubahnya.

Dan, saya menjangkakan satu permuafakatn awal yg patut menjadi "Model/Contoh" adalah Negeri Kedah. Kedah mempunyai alam dan fenomenanya sendiri dan rakyatnya juga bermajoritikan umat Melayu & Islam. Mari kita cuba utk terapkan satu contoh" Kerajaan Campuran UMNO-PAS" dan tadbir Negari secara bersama krn kedua2 parti tersebut boleh lengkap melengkapi diantara satu dgn lain.

Sekian.

Azhari Hj Abu

Apa kata kalau kita buat kat negeri Perak jer.... sebagai model/contoh keraaajaan campuran... hahahaha....  kan elok kalau umnoapco mulakan dulu...

5 IkutSukaLu...::

kalau dah penyamun...apa pun boleh...KAH KAH KAH,  Friday, October 22, 2010 12:30:00 PM  

kah kah kah...betul tu bro...kita buat kat Perak...kah kah kah

nak untung dia je...hak orang semua dia nak...tak dapat rembat semua...campuran pun takpe...kah kah kah

dasar penyamun memang macam ni...kah kah kah

macam BELANDA dapat TANAH...kah kah kah

Pakwe Tiz Zaqyah Friday, October 22, 2010 12:32:00 PM  

aahahahahahahahaha apa yg ko smash dia wei...sampai dia give up ni...

hj jamaludin,  Friday, October 22, 2010 12:48:00 PM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Salam Bro ISA
Apa susah susah Bro , lu cadang kat Puak puak atau juak juak kohok UMNO ini bubar kan parti UMNO dan lepaskan semua jawatan dalam kerajaan BN dan masuk jadi ahli biasa dalam Parti SeMalaysia (PAS). Dan paling mulia suruh puak puak atau juak juak ahli KOHOK UMNO buat taubat Nasuha dan minum air klorox tiga botol untuk cuci daki daki atau titik titik hitam yg masih ada dalam badan mereka. Ini sahaja yg dapat membersihkan orang orang atau ahli ahli UMNO .

azmie Friday, October 22, 2010 12:53:00 PM  

wa stuju sangat cadangan azhari (mcm biasa jumpa nama ni) ni. lepaih ni kita pakat buat islamic fashion show kat sri mentaloon pulak.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP