IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Tiada Mee Segera : Penduduk Galas Melopong.

>> Tuesday, October 12, 2010

Pertamanya, saya ingin mengucapkan tahniah kepada Tengku Razaleigh Hamzah di atas penerimaan beliau untuk menjadi Pengarah Pilihanraya Kecil bagi DUN Galas yang bakal dilangsungkan pada 4 Oktober nanti. Perlantikannya merupakan satu titik penting di dalam melahirkan satu pilihanraya kecil yang dijangka lebih selamat, tersusun dan lebih telus jika dibandingkan dengan beberapa siri pilihanraya kecil sebelum ini.

Awal-awal lagi semalam Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mustapa Mohamed mengumumkan semasa di Universiti Malaysia Kelantan bahawa rakyat negeri Kelantan terutamanya di kawasan Galas supaya tidak mengharapkan projek-projek segera sepertimana yang pernah digula-gulakan sebelum ini semasa pilihanraya kecil yang lalu oleh Barisan Nasional (BN). Persoalannya ialah adakah penarikan taktik tegar BN ini adalah hasil kesepakatan dengan Tengku Razaleigh supaya beliau bersetuju menjadi Pengarah jentera pilihanraya Umno-BN di Galas? Mungkin ya, mungkin tidak.

Bagi pendapat penulis, ia berkemungkinan ya. Bagi yang mengenali aspirasi Tengku Razaleigh yang selama ini kurang gemar dengan taktik gula-gula dan janji-janji yang diamalkan oleh jentera BN sebelum ini pastinya ini merupakan syarat untuknya bersetuju menerima jawatan tersebut. Walaupun Mustapa atau Tok Pa adalah Ketua Perhubungan Umno Kelantan yang juga ketua kepada Tengku Razaleigh apabila pilihanraya DUN Galas rancak berkempen, Tengku Razaleigh telah diberikan kad super VVIP sementara untuk membuat keputusan besar mengenai hala tuju jentera kempen mereka nanti.

Tahukah anda selain dari ketiadaan gula-gula manis BN kali ini di Galas, apakah lagi bentuk kesepakatan atau syarat yang menyebabkan Tengku Razaleigh menerima jawatan itu untuk tempoh singkat itu? Kita boleh mengandaikan bahawa Tengku atau nama gelaran politiknya, Ku Li mungkin memberi peringatan kepada pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) supaya tidak campur tangan atau membantu jentera kali ini. Dengan hubungan yang akrab yang boleh dilihat di antara Tok Pa dan Ibrahim Ali (atau Tok Him) pastinya persetujuan itu dicapai bagi menghormati Ku Li bagi memberi laluan kepadanya untuk memeta strategi bagi menawan kerusi DUN Galas dengan cara yang profesional lagi telus.

Tok Him awal-awal lagi semalam juga membuat kenyataan bahawa beliau akan turun meninjau Galas atas nama Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas dan ahli-ahli Perkasanya akan membantu sama ada Umno atau PAS atas kapasiti diri mereka di dalam parti itu sendiri. Nasib baiklah, masalah komunikasinya yang baru-baru ini dengan tiga pemimpin utama Umno iaitu Setiausaha Agungnya, Datuk Tengku Adnan Tengku Mansor, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Aziz dan Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin boleh dijadikan alasan sebagai menutup bentuk ’persepakatan’ dengan Ku Li.

Selanjutnya di sini,

2 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Tuesday, October 12, 2010 4:48:00 PM  

Salam bro...
Saya dapat maklumat dan diajak ikut sama ke Galas 28 Oktober, 2010 sebagai peneman kroni2 dato' Shapawi nak suply 500 buah notebook untuk agihan kepada anak2 pengundi dun Galas. Projek runding terus tu baru intro, akan ada lagi projek besar akan dicurah. Projek tanpa anggaran harga, boleh melonjak hingga rm2500 sebuah itu cuma bermodalkan RM700 untuk sebuah. Duit sapa la agaknya jadi korban?
Mad Baling

Isa Tuesday, October 12, 2010 5:02:00 PM  

Mad Baling;

Kalau boleh bagi maklumat lebih detail...

Email gua kat zergdukes@gmail.com

Tq

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP