IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jom Hisap Rokok Daun.

>> Tuesday, October 12, 2010

Kredit gambar kepada ohbest.blogspot.

Lu orang ingat Keraaajaan Barisan Nasional ikhlas ke... nak bantu rakyat berhenti tabiat merokok??? Lu pikirlah sendiri....!!!!

Apa yang sepatutnya kerajaan lakukan..

Kerajaan patut berkorban untuk mengawal penjualan, bukannya menaikkan harga rokok. Harga rokok naik, tetapi limpahan rokok berada di pasaran. Tetapi aku tahu kerajaan takkan buat begitu kerana cukai rokok memberi pulangan yang begitu lumayan kepada kerajaan. Harga rokok tidak mengapa kalau naik, tapi rokok kena jual juga.

Sebab itu bagi aku, jika kerajaan kata itu adalah untuk mengurangkan tabiat merokok, semua itu mengarut. Kalau nak kawal, kawal jumlah rokok yang ada, bukan kawal harga. Kalau kawal rokok, jika harga RM5 pun, tapi rokok sukar didapati dipasaran, maka tabiat merokok akan berkurangan perlahan-lahan.

Naiklah RM20 pun, perokok tegar tetap akan beli jika banyak rokok di pasaran. Ketika rakyat (yang merokok) terasa bebannya, tetapi kerajaan tetap menimba keuntungan berjuta ringgit ketika kononnya hendak membasmi tabiat merokok di negara kita..

Dan kepada perokok, jangan pula anggap entri ini sebagai satu backup kepada perokok ye,:) kerana aku juga kurang senang dengan perokok yang ada disekeliling aku. Cuma concerned dengan apa yang dialami oleh perokok² disebabkan tindakan kerajaan yang aku rasa tidak betul.


Letak la gambar mayat kat kotak rokok tu pun, ada perokok kisah.? - Sumber.

Lain kali letak gambar Maya Karin tengah gulung rokok daun kat kotak rokok... baru bestttt....

7 IkutSukaLu...::

noor afzan Tuesday, October 12, 2010 5:05:00 PM  

tahu lama dah.
yang untung kerajaan..
yang rugi tetap rakyat..
haiihhh..

matlamat tak menghalalkan cara.
betul tak?

sampulkecil46 Tuesday, October 12, 2010 5:10:00 PM  

berhenti merokok la ape lagi.. dah tawu membebankan tu.. berhenti je la.. kerajaan naikkan harga rokok pon sebab nak cover subsidi kesihatan.. ramai sangat yang batok2.. demam la.. sebab perokok ni..

hj jamaludin,  Tuesday, October 12, 2010 6:36:00 PM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Salam BRO ISA
Bab conclusion lu yg mencadangkan letak gambar MAYA KARIN tengah gulung rokok daun kat kotak rokok , gua sokong 100% ( sebab Maya Karin kan da jadi Janda)Oh bestnya idea lu Bro

Isa Tuesday, October 12, 2010 6:44:00 PM  

Afzan'

Tau takpa... hahaha..

Isa Tuesday, October 12, 2010 6:45:00 PM  

sampulkecil46;

Itu yang paling bagus... buat nak menyusahkan diri... betul tak..???

Isa Tuesday, October 12, 2010 6:46:00 PM  

hj jamaludin,

Itu tandanya gua tidak mengAnakTirikan luuuu...

hahaha...

Anonymous,  Wednesday, March 02, 2011 1:57:00 AM  

mungkn sudh lma entry ni tp sy sgt brmnat utk mmbrikn pndngn pd entry ni..sy jga sorg prokok n sy x mmhak kpd mne2..

tp pd pndpt sy dlm hal ni..knpa tndakkn krjaan pula yg diprslhkn??..knpa ssorg tu prlu brgntg pd inisiatif atau tndkan org len utk brhnti mrkok???..knapa x ambl inisiatif sndri??

cuba kt lhat pd skop yg lbeh umum..dlm dnia ni..ade byk prkra yg x elok @ x bek yg mlnggar hukum agama dan undng2..tpi knpa bnde2 mcm tu msih trjd??..smuenye brgntg pd individu itu sndri..inisiatif indvidu itu sndri..klu die plh utk mlkukn prkra yg x elok..itu adlh kptusn yg die buat..tp knpa nk slhkn tndkn org len plak??

cnth dri segi +ve pula..klu ssorg itu nk brjya..die msti la brusha kn??..kne ade usha n inisiatif sndri..mne la nk brjya klu x usha n x brtndk utk dri sndri..pstu klu ggal..adkh nk slhkn org lain??..atau nk slhkn dri sndri??

smue bnde ni adlh bnde yg sme aje..cuma brbza dri segi situasi..

psl trus mmbrhntikn trus jual rkok pula..x trfkirkh kamu ttg pluang pkrjaan??..brape rmai rkyat m'sia yg akn khlngn krjanya jka pnjualn rkok ini dhntikn di m'sia??..bapa sy sndri prnh mnjd pngedar rkok Kent di sluruh bhgian timur m'sia..mungkn mse tu sy x tw sgt psl prkra ni..tp sy thu..btapa rmainya pkrja bapa sy pd mse tu..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP