IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ini Cerita Blogger Lalang... kah..kah,,kah...

>> Thursday, October 28, 2010

Terlalu ramai Pelacur Politik

Mulanya aku malas nak ikuti sangat ragam pemilihan dalam pkr. persaingan adik beradik apalah sangat. tapi kalau sudah peringkat londehkan kawan, itu sudah cibai!

Paling lawak ada kes 'taiko' halang pesaing yang cuba menerangkan menifestonya masuk ke area jagaannya. ini kes buli. buli berlaku apabila si perasan kuat merasa tercabar dengan pesaing yang kelihatan lemah tetapi menggugat. seperti abang membuli adik atau senior membuli junior. dah macam BN. selalu apabila kita nak ceramah terangkan dasar kita dan bongkar penyelewengan, BN takut dan akan cuba halang termasuklah memperkakaskan instrumen kerajaan. yang ni pula menutup cabangnya dari memberi ruang sebab takut tergugat. tak sama ke? macam ni nak kata perjuangkan keadilan? belum perintah dah pandai sekat-sekat?

Cerita pasal keadilan jadah hapa?

Apabila ruang kita disempitkan kita selalu ajak BN berdialog tetapi mereka akan buat pekak sebab mereka takkan berani. kona sana kona sini, yang ni pun berlaku dalam PKR..

kah kah kah.. kalau muka-muka macam ni jadi pemimpin setelah mengambil alih kerajaan, maka tak jauhlah dengan perangai BN.., kedudukan punya pasal sanggup berak atas kepala kawan, nak berjuang ke nak pangkat? kalau takde pangkat tak boleh berjuang ke?

sori tu sei, gua geli!!!

*** N3 hasil rembatan percuma dari KulupSakah.***

p/s : hehehe...gua pun geli jugak dengan perangai PKR nih... cakap salah tak cakap pun salah... bila cakap terus kena hentam dan kena cop sebagai Blogger Lalang... bingaiiii... tak berkesudahan...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP