IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Doa saja... tak perlu tegur...!!!!

>> Saturday, October 23, 2010

Hal kat bawah nih gua rembat dari salah satu ruang komen blog umnoapco... yang mempertikaikan keterlibatan Second Lady diorang dalam IFF. Dan mempertahankan Second Lady diorang sebab engkar akan suruhan Allah SWT dalam perintah menutup aurat.

Lu orang layan jelah... nak ikut Islam yang Nabi SAW bawa... atau nak ikut Islam cara umnoapco amalkan...???

Aku ustaz, dan aku sedar aurat tu penting, namun perlu dak kita hentam ds rosmah mcm tu.. sebagai org islam kita patut berdoa supaya ALLAH S.W.T memberi hidayah kpd ds rosmah.. namun adakah org2 PAS bersetuju jika org2 kafir menggunakan kalimah ALLAH didalam jurnal penerbitan diaorg.. yg mana lebih teruk, cuba fikir btol2.. sedangkan kita tidak buleh menerima sapaan salam dr bkn islam secara bulat2.. adakah org2 PAS bersetuju.
1) Mengaku seorang Ustaz.
2) Sebagai seorang Islam patut berdoa supaya Allah memberi hidayah...??? (doa jer... tak perlu tegur)
3) Orang Islam tidak boleh jawap salam orang bukan Islam...??? (kat mana ustaz ni belajar haaaa...)

Jika ikutkan tahap pemikiran tadika, gua akan terima cakap2 uztaz tu sebegini;

1) Ustaz nampak orang tengah berzina tepi jalan... ustaz tu tak perlu tegur, cukup setakat mengangkat tangan dan berdoa supaya Allah memberi hidayah kepada mereka. Penuh laaaa... rumah Ali Rostam wooiiii...!!!

2) Anak/Bini ustaz tu yang sudah cukup umur tidak menunaikan solat dan menutup aurat, namun ustaz itu hanya berdoa semoga anak/bini dia di berikan hidayah... tanpa membuat sebarang teguran.

3) Bab jawab salam tu... pandai2 ustaz tu lah... cari ayat menjawap salam kepada orang bukan Islam.

Adoooiiiii..... apa ada hal.. sedangkan ularmak 40 umnoapco pun kantoi... inikan pulak seorang ustaz umnoapco... bohhhhhh....bohhhh...bohhhhhhh.... pintu kandang dah terbuka tu.... kah..kah..kah....

Yang ini pun... cukup sekadar berdoa jer... tak perlu tegur... hahaha...
bangang punya umnoapco.

8 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Saturday, October 23, 2010 2:12:00 AM  

dia kena nasi kangkang rosmah tu pasaila jadi bangang camtu

suruh dia dengar lagu BLACK SABBATH la....,  Saturday, October 23, 2010 2:20:00 AM  

kah kah kah...ni komen PEMUKA yahudi UMNO dalam blog POPEgomo...keh keh keh

mamat ni USTAZ NAZARETH kot...kah kah kah

baginda® Saturday, October 23, 2010 4:19:00 AM  

bro ini satu kepastian,

ustaz ini mabuk terlebih minum todi...

pertama.. isu IFF... dia lawan ulamak n allah

kedua.. isu kalimah allah.. juga dia lawan ulamak n allah

ustaz apa dia nih... kalau dia tak suka dia patut diam sebab undang2 da tetapkan.. aurat camne.. kalimah allah camne...

ijoks2009 Saturday, October 23, 2010 9:31:00 AM  

Saidina Umar ,semasa jd khalifah pernah hantar satu pasukan perang unruk sebuah kampung yang tak mahu bayar zakat.
kenapa saidina ummar tak doa aje.

Dia ada bza antara kemungkaran yang dibuat oleh orang biasa dengan pemimimpin.kalau org biasa bolehlah doa saja.kalau pemimpin buat kemungkaran ,kena tegur secara tregas biar rakyat semua tahu agar kesalahan pemimpin tu tak jadi ikutan.Susah betul nak bagi umngok ni faham.

Satu lagi apa kata kalau Ustz umngok ni tengok anak dara dia kena rogol,dia nak doa saja kah.Tanpa buat apa-apa.
Lu pikirlah sendiri ustaz.

Ingt Ustaz,
"Janganlah kamu cenderung kepada org yg zalim nanti kamu akan disambar api neraka"

Tu baru cenderung,kalau sokong?

author faethal Saturday, October 23, 2010 10:16:00 AM  

Susah kalau jadi orang bodoh tak boleh diajar,
Pandai tak boleh diikut!

KAYUAPI Saturday, October 23, 2010 5:11:00 PM  

Masya Allah!! Ustaz betul ke tu atau klon aje?

minda karat Saturday, October 23, 2010 9:27:00 PM  

ni ustaz ke ape dude.. ni ciplak ni.. malaon mana ntah..

Hanz Newman Sunday, October 24, 2010 12:01:00 AM  

Mintak simpang la berguru dengan ustaz macam tu...bahaya kepada akidah pun boleh jadi gamaknya.

Dah salah, kena la buat sesuatu. nasihat ka, marah marah ka. Agak agak la mana patut dibuat.

Takat nak doa saja? Tak jugak. lagi teruk la UMNO & sekutunya sesat & lagi menyesatkan orang kita kalau ikut cakap ustaz yg sewel tu. B**** betui.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP