IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

British Kalah Kerana Kekuatan Sejarah Dan Warisan Melayu...????

>> Monday, October 11, 2010

"Itulah agenda kebangsaan Melayu waktu itu dan itulah sumber kekuatan yang telah menyatukan bangsa Melayu sehingga kita akhirnya berjaya mencapai kemerdekaan tanpa terpaksa berperang kerana pihak British menyedari bahawa bangsa Melayu waktu itu mempunyai kekuatan sejarah dan warisan yang kuat, dan sukar ditentang." - Dipetik dari sini.
Segala isi kandungan dalam ucapan beliau gua tak mau ambil peduli, sebab memang patut pun parti melayu umnoapco yahudi laknatullah tu... mampuih.

Yang gua konfius pasal ayat kat atas yang gua "bold" tu...., British yang lengkap dengan segala kekuatan perang boleh gentar dengan kekuatan sejarah dan warisan orang melayu dan sukar ditentang.

Perghhh.... ayat pembodohan namanya tu.... patut la ramai orang melayu yang BODOH percaya dengan umnoapco yahudi laknatullah... buta2 jer... diPERBODOHkan... hahaha...

Atau ada sesiapa melayu yang cerdik pandai boleh kasi explaination sikit kat gua.... gua tengah kompius gilerrrr... nih.... sebab masa subjek sejarah dulu... gua ikut anak2 umnoapco ponteng kelas... sebab diorang cakap semua sejarah Malaya umnoapco yang tulis....so... tak payah belajar sejarah... lepak belakang dewan hisap rokok lagi besttt... hahaha.... 


Tapi sekarang gua dah insaf... dah tak kawan dengan anak2 umnoapco... sebab banyak buat dosa dari pahala.... kah..kah..kah....

7 IkutSukaLu...::

baginda® Monday, October 11, 2010 9:21:00 AM  

umno berkuase kerana penipuan sejarah... itu paling tepat...

pejuang melayu..

dato bahaman
maharajalela
samsiah fakeh
tok janggut
semua mereka dan ramai lagi bukan dari umngok

Incek Akim Monday, October 11, 2010 9:47:00 AM  

ku li silap bace buku sejarah kot. kwang3~

Anonymous,  Monday, October 11, 2010 10:01:00 AM  

portugis, belanda, jepun, british, komunis tu semua pnjajah tu. elok buat je mcm indon semua pnjajah ditentang tak kiralah belanda ke, jepun ke, british ke, komunis ke

Gurusejarah,  Monday, October 11, 2010 10:24:00 AM  

kah kah kah!
ini kenyataan bangan projek menipu melayu,

"britsh tak pernah kalah di Tanah Melayu kecuali kepada jepun".
British keluar Tanah Melayu bukan sebab kalah lawan melayu. British keluar Tanah Melayu kerana dasar penjajahan yang didominasi kuasa barat akan ditamatkan.
UMNO nak sebarkan cerita karut kepada bangsa melayu bahawa Tanah melayu merdeka kerana usaha mereka.
Berunai merdeka usaha siapa?.

Lang Monday, October 11, 2010 5:31:00 PM  

salam bro,

yang gua pasti, british bagi kemerdekaan pada malaya sebab dia tahu melayu ni bodoh, malas tapi nak gila kuasa... sebab tu syarat utamanya ialah terima perlembagaan british... so pihak benggali putih ni dah senang sebab bagi merdeka secara fizikal tapi mental masih dijajah... kita dok sibuk kata merdeka tanpa tumpah darah... apa barang tu...

teratailiar Monday, October 11, 2010 7:53:00 PM  

sambung sket ulasan guru sejarah...

memang trend slps Perang Dunia II, kebanyakkan negara2 penjajah mula terima tekanan dari dlm negara yang dijajah untuk hak pemerintahan sendiri...

dalam kes Malaysia, ada bnyk unsur2 dan bukti bhw neokolonialisme memang dirancang oleh British demi memastikan kepentingan mereka tidak terputus w/pun hak memerintah tlh diserahkan kpd anak watan...

teratailiar Monday, October 11, 2010 7:54:00 PM  

sambung sket ulasan guru sejarah...

memang trend slps Perang Dunia II, kebanyakkan negara2 penjajah mula terima tekanan dari dlm negara yang dijajah untuk hak pemerintahan sendiri...

dalam kes Malaysia, ada bnyk unsur2 dan bukti bhw neokolonialisme memang dirancang oleh British demi memastikan kepentingan mereka tidak terputus w/pun hak memerintah tlh diserahkan kpd anak watan...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP