IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jika Pembangkang Sudah Tentu Mat Sembab Jadi Kuat.

>> Thursday, September 23, 2010

SERI KEMBANGAN 23 SEPT : Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengakui beliau tidak ada kekuatan untuk mengambil tindakan terhadap dua pengetua sekolah yang menggunakan kata-kata berbaur  perkauman, walaupun beliau adalah Menteri Pendidikan.

"Menteri tidak boleh membuat keputusan (tentang ini). Jadi kes-kes yang melibatkan hal-hal tertentu, termasuk para pengetua harus diputuskan oleh badan displin," kata Timbalan Perdana Menteri itu di Istana dari hotel Palace Of The Golden Horses.

Memetik laporan The Malaysia Insiders, beliau menyatakan pengumuman mengenai hal berkenaan sudah dibuat dan rakyat perlu menunggu keputusan dari Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA).

"Jika ada kes dakwaan terhadap pengetua sekolah, maka jawatankuasa disiplin akan mengeluarkan surat tunjuk sebab tetapi mereka akan diberi peluang untuk membela diri " katanya.

Kerajaan Pusat sebelum ini dikecam hebat kerana gagal bertindak cepat dalam hal ini sedangkan kementerian tangkas bertindak dalam isu melibatkan kes penyanyi rap kontroversi Wee Meng Chee atau "Namewee".

Ia menghadirkan kritikan pimpinan Pakatan Rakyat yang mendapati pemimpin Umno Barisan Nasional  mengamalkan dwi-standard  dalam menangani kedua-dua isu itu.

Sumber TVS.

p/s: Anuuuuuu....nyaaaaaa.... ada kekuatan takkkk...????

4 IkutSukaLu...::

manjuling,  Thursday, September 23, 2010 7:34:00 PM  

he,he, anunya dah tak kuat!

Incek Akim Thursday, September 23, 2010 9:27:00 PM  

haha. sama macam yg keluar dalm msian insider. sengal labu betol la wak semab ni

hj jamaludin,  Thursday, September 23, 2010 11:15:00 PM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Bro ISA
Gua da hampir lapan tahun tak sebak dan menangis selepas kematian isteri gua. Tapi hari ini bila baca dan lihat bila lihat wajah TPM TS Muhyiddin Yassin @ Menteri Pendidikan yg tengah sebam opp sori sebak, gua menitis airmata dan tersedu. Bro ISA gua ni orang melayu dan gua tak boleh tengok bangsa orang Melayu menangis , bila orang Melayu menangis gua pun turut menangis . Sebab gua menangis , gua banyak hairan seorang Menteri Pendidikkan bangsa Melayu sanggup memperbodohkan atau berterusan menipu rakyat Malaysia terutama yg bangsa Melayu.Bayangkan Boss No 1 dalam Kementerian Pendidikan Malaysia tak ada kuasa untuk mengambil tindakan tegas terhadap anak buahnya ( Pengetua Sekolah )?????????????????????????????????Sampai bila orang Melayu UMNOBN nak menipu orang Melayu >

Sudir Saturday, October 02, 2010 7:11:00 AM  

hmm kenapa nak sokong sangan cina yang nak menjahamkan melayu..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP