IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Senarai Tahanan Gua (ISA)

>> Thursday, August 26, 2010

Kepada member yang bertanya siang tadi, nah ni dia senarai yang gua tahan tanpa bicara... so amacam kejam tak gua... don't play.. play... aaaarrrrr....

Majoriti gua cari melayu jer... cina india gua kurang berminat, lebih-lebih lagi kalau pelakon filem porno, katak dan puak2 umnoApco... gua takut beb... nanti habis semua warden pompuan di kerjakannya... hahahahaaaa... ehhh... gua ada warden pompuan ke.... gua pun tak pasti laaa....

List of ISA Detainees As At 17 July 2010

Name of detainee
Position/Organisation
Date of arrest
Current Status
Shamsuddin Sulaiman
Asst. Accountant, Health Ministry; former ITM student; alleged JI member
17 Apr 2002
Sent to KDC on 13 June 2002; Habeas corpus rejected on 17 Feb 2004; transferred to an undisclosed police remand centre in KL on 11 June 2004; detention order renewed on 12 June 2004
Mahfudi Saifuddin
Alleged JI member; Indonesian national
27 Jun 2005
Sent to KDC on 2 Aug 2005
Mulyadi
Alleged JI member; Indonesian national
27 Jun 2005
Sent to KDC on 2 Aug 2005
Zulfikli Abu Bakar
Alleged foreign agent
29 Jun 2005
Sent to KDC on 20 March 2007
Tan Choon Chin
Alleged document falsification
29 Jun 2005
Sent to KDC on 12 Sept 2007
Shadul Islam
Alleged document forgery
1 Jul 2008
Sent to Kamunting Detention Centre (ATP 2698/2008)
Abdul Sathar Mohammad Sarjoon
Alleged document forgery
1 Jul 2008
Sent to Kamunting Detention Centre (ATP 2699/2008)
Mahamad Nakhrakhel
Alleged document forgery
1 Jul 2008
Sent to Kamunting Detention Centre (ATP 2701/2008)
Muhammad Zahid Haji Zahir Shah
Alleged document forgery
1 Jul 2008
Sent to Kamunting Detention Centre (ATP 2703/2008)
Johar Hassan
Not known
March-April 2009
Not known
Abdul Matin Anol Rahmat
Alleged JI involvement
1 Apr 2009
Not known
Mas Selamat Kastari
Alleged JI involvement
1 Apr 2009
In KDC
Azzahari bin Murad
Alleged terror network
21 Jan 2010
Has been place under restricted residence under Section 8(5) of the ISA. Restricted to areas in Petaling Jaya.
Aiman Al Dakkak
Alleged terror network, USM Phd student, Alleged terror network, Syrian
21 Jan 2010
Facing deportation
Mohamed Hozifa
Son of Aiman Al Dakkak, Syrian
21 Jan 2010
Facing deportation
Kutiba Al-Issa
Alleged terror network, student, Syrian
21 Jan 2010
Facing deportation
Hassan Barudi
Student, Alleged terror network, Syrian
21 Jan 2010
Facing deportation
Mohamad Fadzullah Abdul Razak

Alleged terror network
17 July 2010
Not known
Disclaimer: We believe the above information reflects the current status of ISA detainees to the best of our knowledge in the absence of latest official confirmation.

No. of ISA detainees in Kamunting


Held for alleged involvement in:
End-2000
03/07/01
01/11/01
01/06/02
01/06/03
01/12/03
01/02/05
01/06/05
01/08/06
01/06/08
01/12/08
09/04/09
16/09/09
Human trafficking syndicate
.
21
21
19
?
-
.
.
.
.
.
.
.
Misc
.
3
3
4
?
2
.
3
2
9
2
1
.
Al Ma'unah arms heist
.
15
15
15
15
-
.
.
.
.
.
.
.
Reformasi activities
.
6
5
6
-
-
.
.
.
.
.
.
.
Free Acheh Movement
.
4
3
2
?
-
.
.
.
.
.
.
.
Firearms
.
3
3
-
-
-
.
.
.
.
.
.
.
Currency counterfeiting
.
10
8
8
?
6
.
22
22
.
.
.
.
Document falsification
.
7
7
7
-
-
.
13
14
6
10
5
4
"Malaysian Mujahidin Group"
.
-
13
19
18
17
.
9
6
.
.
.
.
"Jemaah Islamiah"
.
-
-
33
58
66
.
68
53
25
16
12
?
Hindraf
.
.
.
.
.
.
.
.
.
5
5
3
.
Darul Islam
.
.
.
-
-
-
.
.
.
17
13
6
?
Total
40
69
78
113
99
91
102
115
97
62
46
27
9

Note: 10,662 people have been arrested under the ISA in the past 44 years, 4,139 were issued with formal detention orders and 2,066 were served with restriction orders governing their activities and where they live. In addition, 12 people were executed for offences under the ISA between 1984 and 1993. Source: Figures were provided in a written answer by Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi, who is also Minister for Internal Security, to parliamentary opposition leader Lim Kit Siang, whose statement was quoted by AFP in newsreports dated 3 Feb 2005

Prime Minister of Malaysia
Prime Minister's Office
Federal Government Administration Centre
62502 Putrajaya
MALAYSIA
Fax : +60 3 8888 3444


The Inspector General of Police
Headquarters of Royal Police of Malaysia
Bukit Aman
50560 Kuala Lumpur
Malaysia
Fax: +603 22731326


Chairperson
Human Rights Commission of Malaysia (Suhakam),
29th. Floor, Menara Tun Razak,
Jalan Raja Laut,
50350 Kuala Lumpur.
Fax - 603-26125620
Tel-603-26125600
email: humanrights@humanrights.com.my


UN Secretary-General
United Nations Room S-3800,
New York NY 10017
Fax: 1-212-963 4879/2155
Email : ecu@un.org


UN High Commissioner for Human Rights
Palais des nations
8-14 avenue de la Paix,
CH 1211 Geneve,
Switzerland
Fax : (41) 229170213
Email: webadmin.hchr@unog.ch

6 IkutSukaLu...::

ummu asiah Thursday, August 26, 2010 2:24:00 AM  

Thank u bro ISA...nama-nama dibawah dari Azzahari tu semua dah bebas. Azzahari masih dalam restricted resident...yg lain dah dihantar balik ke negara masing2.

baginda® Thursday, August 26, 2010 2:25:00 AM  

bro bila lu mau bebas... mereka mau sama keluarga ini raya... sian mereka.. Najib tak bagi adiah raya ke kat depa?

baginda® Thursday, August 26, 2010 2:25:00 AM  

bro bila lu mau bebas... mereka mau sama keluarga ini raya... sian mereka.. Najib tak bagi adiah raya ke kat depa?

Isa Thursday, August 26, 2010 2:32:00 AM  

ummu asiah;

Terima kasih atas update tersebut.

Isa Thursday, August 26, 2010 2:33:00 AM  

baginda;

Gua belum dapat arahan dari KDN dan Sepupunya...

Harap maklum... kah..kah..kah....

Zabri Mokhtar Thursday, August 26, 2010 10:38:00 PM  

Salam Waghis,
Ko cari kilang ko nak sewo?
Den ado kilang "light factory" ko nak sewo tak dongan den ? kek shah alam yo.. kek sek 7.. luas 25 kaki x 80 kaki duo tingkat...
ko..sewo lah dengan den..kurang2nya dapeklah den mempertahankan/memboli laie hartanah bagi pemilikan bumiputra kek negaro ni..
Sobonar negaro kito ni pun dah lamo kono jajah secara halus/sah... yo lah..dulu orang putih dan jopun datang sorang kek tanah melayu ni..nak kan tanah dan harto kekayaan kito.. laaa nii cino, india, sapo2 dijomput bolik hartanah kek malaysia ni haaa..
k..waghis..harap dapek pertimbangkan yo.. tq

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP