IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Melayu Tindas Melayu...

>> Monday, August 09, 2010


Malam tadi melalui facebook Peguam Lateefah Koya dah bagitau berkenaan 766 peserta Felda akan berkumpul di Mahkamah Tinggi Seremban untuk memfailkan saman RM200juta terhadap Felda.

Jadi hari ini seperti yang di laporkan oleh Malaysiakini, telah menjadi kenyataan. Walau apa pun kisahnya... mampuih pi la kat Felda dan Felda Palm Sdn Bhd. Sebab kes ini sudah pasti akan mengambil masa bertahun untuk selesai kerana ianya melibatkan agensi keraaaa...jaan. Paham-paham jelah yeaaa.....

Yang gua pelik tu... dalam kelantangan suara untuk mempertahan dan perjuangkan hak orang2 melayu, martabatkan bangsa melayu, menyatu-padukan bangsa melayu... melayu itu... melayu ini... akhirnya yang tertindas dan di tindas dan di kelentong sana sini adalah orang melayu juga...

Apa punya sial yang biawak2 pemimpin melayu sedang perjuangkan untuk orang2 melayu ni beb...!!!

Cuba bayangkan..., yang duduk di kerusi empuk Felda tu siapa...??? Bukankah orang Melayu...??? Yang menjadi Pengurus Tanah Rancangan Felda... bukankah orang Melayu...??? Yang jadi macai timbang kelapa sawit tu... bukankah orang Melayu juga...???

Jadi mengapa harus ada penipuan timbangan dan gred kelapa sawit terhadap hasil titik peluh peneroka...??? Kesimpulannya di sini adalah Melayu yang TIPU orang Melayu sendiri.... ini perangai melayu celaka haramjadah wa cakap lu.....

Paling bestnya... setelah 15 tahun perkara ini berlarutan baru sekarang para peneroka ini sedar, atau dah lama sedar tetapi tiada saluran yang berkeyakinan untuk mereka adukan. Atau selama ini mereka di ugut dan pelbagai lagi.

Itu baru buka kes saman dari dua buah Felda (Felda Serting dan Gugusan Raja Alias), Tanah Rancangan Felda yang lain-lain bagaimana pula... eloklah di tinjau2 dan usulkan tindakan sesegera mungkin. Jangan di biarkan melayu-melayu keparat semua tu bermaharajalela mentekedhaghah duit haram....

Perghhh.... sibuk bercakap soal Melayu.... sedangkan masih ramai lagi Melayu yang tertindas di sebabkan oleh Melayu2 Korporat dan Keparat.

2 IkutSukaLu...::

sharouk Monday, August 09, 2010 9:28:00 PM  

1 comments:

baginda® said...
blog yang ada warning tu.. blog yang ade linkan blog pemuda besut.. munggkin blog pemudabesut ada masalah thast y kene buang link itu dulu... baru mudah masuk... tolong bagitau kat depa.. heh..
August 7, 2010 3:43 AM

hj jamaludin,  Monday, August 09, 2010 9:51:00 PM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Bro ISA
Tadi jam 8 malam kat TV3/4 dan jam 9 malam tadi astro awani pun tak keluar berita seperti kat N3 lu ni?

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP