IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

JPJ dan Polis Tiada Hak.

>> Tuesday, August 10, 2010

"Polis dan JPJ tidak ada kuasa untuk menghukum pesalah trafik, hanya mahkamah boleh menghukum mangsa saman ekor selepas dibuktikan bersalah," ujarnya malam tadi di Auditorium Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ).

Beliau yang juga pengamal undang-undang sivil berkata, syor kerajaan menyenaraihitamkan serta menghalang mereka yang terbabit dari memperbaharui cukai jalan dan lesen memandu adalah suatu tindakan yang bertentangan dengan prinsip keadilan hak serta hak asasi manusia.

Ini kerana, katanya, prinsip umum undang-undang memberitahu bahawa 'seseorang itu tidak boleh dianggap bersalah sehinggalah dibuktikan bersalah'.

Berpijak pada prinsip tersebut, ujarnya, kaedah perlaksanaan saman ekor yang disyorkan, iaitu seseorang boleh dianggap bersalah walaupun tidak dibuktikan bersalah adalah sesuatu yang bertentangan dengan Seksyen 17 dan Seksyen 29(1A), Akta Pengangkutan Jalan 1997 sendiri.

HarakahDaily.

p/s: Undang-undang Malaysia BolehLand boleh maaaa...., jadi macam mana nak mengelakkan penyalahgunaan undang2 oleh pemimpin2 yang bangang ni... caranya senang jer..., iaitu humbankan parti umnoApco/BeEnd ke Lautan Segitiga Bermuda dalam PRU-13 nanti.

Barulah perlembagaan undang2 akan kembali di hormati dan di sanjungi.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP