IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Selamat Menyambut Pesta Makan.

>> Tuesday, August 10, 2010


The stranger sang a theme, From someone else's dream,
The leaves began to fall, And no one spoke at all.
But I can't seem to recall, When you came along,
 
The tree-lined avenue, Begins to fade from view,
Drowning past regrets, In tea and cigarettes,
But I can't seem to forget, When you came along,
I just don't know what to do... I just don't know what to do...

Esok berkemungkinan besar semua umat Islam akan mula menunaikan Ibadah Puasa (Rukun Islam yang ke berapa...???? Alaaahhhaaaiii... lupa pulak dah... hahaha...).

Itupun bergantung kepada pengistiharan dari Penyimpan Mohor Besar malam ini (buat gempak jer...). Kalau songkok tingginya tegak... maknanya berpuasalah esoknya..., kalau songkoknya sengget... maknanya akan berpuasa juga... tetapi sehari selepas keesokannya... jadi gua mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan....
 
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua folowers dan pelayar blog ini yang muslimin dan muslimat sekalian. Semoga Ibadah kita semua diBerkati dan diRahmati Allah SWT.

Dan...... tidak lupa juga....

Selamat Menyambut Pesta Makan selama sebulan kepada insan2 yang mengaku beragama Islam (jenis islam yang rambut berwarna warni, pakai baju tak cukup benang dan yang sewaktu dengannya... ha..ha...ha...) jadi dengan kedatangan Ramadhan kali ini semoga memberi keinsafan dan perubahan dari lu orang yang spesis sebegini.

Jika takda juga perubahan... tak payahlah lu orang menyiksa diri nak berpuasa... buat selamba jer... kalau lu orang nak makan minum, tapi coverline sikit dan hormatilah kawan2 yang berpuasa yeaaaa..

Gua menasihatkan saja, terpulanglah pada lu orang yang spesis begini nak hormat atau tidak... sebab lu orang sememangnya jenis Brutal wa cakap lu... Brutal sesama insan dan Brutal dengan Allah SWT.

Dan gua yakin apabila sampai seru nanti lu orang akan berTAUBAT, itupun kalau sempat taubat, kalau sampai seru yang lain pula dan tak sempat nak bertaubat tiba-tiba piapppp... padam..., tak dapek den nak nolong laeiii..., lagi pun kubur masing2 kan... apa ada hal... yang kena godam dan belangkung bukannya gua... tapi diri lu orang sendiri dan senang cakap  lah..,

Sendiri mau ingat laaaa....!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP