IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Cinta Remaja Sekarang... Cinta Apa Ekkk..???

>> Sunday, August 22, 2010

Apa yang remaja sekarang tahu tentang cinta? Cinta depa semata-mata nafsu.. kalo tak caye, pi tanya google.. Cinta remaja tak kekal... Bercinta semata-mata ingin memuaskan nafsu.. dapat raba-raba pun jadiklah.. ampa yang kata.. aiz tak kata.. kalau tak caya, pi tanya yahoo...


Kejadian takleh blah seperti buang bayi dan baby berpunca daripada cinta depa nih.. depa mula dengan bismillah mesej, dating, pegang tangan, peluk, makan suap, raba, cium dan akhirnya wujudlah lagu baby oleh justin bibier... Bila dah keluaq baby... pi mana baby tersebut? pasaipaa kat berita kata baby dibuang? apa kejadahnya mak pak luar nikah depa buat camtu? So, cinta apa yang ampa syiok sangat sekarang?


Kawan aiz.. (nama takleh habaq) dia ada awek sama umur ngan dia.. satu kelas pulak.. depa dulu asyik bertengkar mengalahkan Tom and Jerry... entah camne depa boleh berkapel pulak.. cinta depa seperti air.. dicincang takkan putus, dituang baru tumpah.. dipendekkan cerita, aiz sendiri nampak ngan kepala lutut aiz nih... depa sedang cium mulut ke mulut sambil raba rohani dalaman depa depan bilik air wanita.. memang celaka betui..

Bila depa dah abis SPM, Si awek nih ari-ari tidor rumah kawan aiz nih.. ape kejadahnya perangai remaja sekarang.. takkan dah lupa rumah sendiri dok kat mana?.. tak reti nak check kat google map kaa? Beginilah jadinya bila cinta remaja melampaui nafsu.. ampa macam mana? dah mula?

Sumber asal dari sini.

3 IkutSukaLu...::

Hanz Newman Sunday, August 22, 2010 3:03:00 PM  

Back to basics ... kita kena tekan supaya semua kita fahami Islam, kuatkan iman, ikhlaskan amal soleh kita, kenal Allah & rasul ...insyaAllah kita & eventually remaja, many of them, akan terhindar drp gejala sosial, zina, buang anak dan bagai bagai tu.

Lang Sunday, August 22, 2010 3:51:00 PM  

salam bro...

memang gua setuju... go back to basic... but then... mana ada jiwa dan hati emaja sekarang yg cenderung pada agama... nampak ustaz ustazah... lariiiii... kalau ada yang nasihatkan buat keje senonoh sikit.. kena tampar yg nasihat tu...

kena pulak ada sokongan dari remaja tua bangka dengan kempen kondom... kempen aids... kempen sekolah mengadung... kempen rumah perlindungan ibu tanpa suami...

mana yg nak didulukan?... nak kurangkan kadar jenayah sosial ke atau atau nak lindung pesalah2 sosial... mana ada undang2 penjara bagi perempuan yang mengadung tanpa sijil nikah... mana ada undang2 nak sumbat dalam jel mamat2 yang hurung anak dara orang tanpa izin atau ikatan?

kenapa polis bolih ramai tapi pencegah maksiat ciput je... dah la ciput... duduk dlm aircond jek... ada arahan ops.. baru turun padang...

soalnya apakah ikhlas kita nak banteras jenayah sosial ini?... buang bayi sana sini hanya merupakan loceng amaran bahawa kita sudah out of control...

AzamDin Sunday, August 22, 2010 5:22:00 PM  

biasa la..dunia tanpa sempadan..malaysia ngn amerika mana ada beza dah..tk yah dok kisah benda ni..masing2 pandai la jaga diri masing2

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP