IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Budaya Baru Melaaaayu Malaysia.

>> Monday, August 23, 2010

Subuh tadi... gua duduk melepak jap kat koridor masjid dengan dua tiga orang member jemaah, salah sorang member ni katanya dia kena buat Tesis berkaitan Budaya Melayu di Malaysia, dan cuba mendapatkan pandangan serta pendapat daripada kami semua.

So... masing2 bagilah serba sedikit input kepada beliau mengikut kemampuan kepala otak masing2, bila tiba giliran gua... mulalah gua blur dot.com sebab yang lainnya dah sebutkan segala mak nenek budaya yang ada, fikir... punya fikir... akhirnya gua suruh dia tambahkan Budaya terbaru masyarakat Melayu, iaitu....

Budaya Buang Bayi/Anak.

Alasan gua mudah dan simple... Budaya ini sedang berkembang segar dalam masyarakat melayu dan sudah menjadi trend masa kini... amacam best tak...???? Kalau boleh masukkan dalam Guiness World of Record lagi canteeekkkkkk....

2 IkutSukaLu...::

sunsnake@budakbalun Monday, August 23, 2010 6:13:00 PM  

bro.. memang stylo bro budaya baru melayu Malaysia nih!!

sial punya UMNO!!!

Lang Tuesday, August 24, 2010 6:42:00 AM  

salam bro...

sebagai persediaan kalau ada lagi bakal phd yg tanya sama lu pasal budaya melayu yang terbaru...

budaya rasuah, ugut, takut, kaut dan banyak lagi... rujukannya ahmenoh...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP