IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Aisehman.... Tengku Adnan Dah Pecah Lubang Daaa...!!!!

>> Saturday, August 14, 2010

KUALA LUMPUR, 13 April (Bernama) -- Umno hari ini meminta bantuan sahabat maya untuk menaikkan semula imej serta nama parti itu yang sering menerima pelbagai tohmahan oleh pihak tertentu, terutama parti pembangkang.

Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, sejak lima tahun kebelakangan ini, pelbagai tuduhan telah dilemparkan kepada Umno sehingga parti itu dilihat seperti pertubuhan siasah yang tidak bermoral.

"Umno digambarkan seperti parti yang tidak berakhlak, yang seolah-olah hanya layak diletakkan di bawah kaki...saya sedih dengan keadaan ini. - Bernama

Gambar rembat dari blog Mak Mertua gua... (eehhh... beliau ada anak pompuan tak.??
Sodap mulut jer... gua panggil Mak Mertua.. tak pasal2 kena cili pulak nanti...)

Ha... ha..ha..., kan gua dah selitkan cerita betapa terdesaknya puak2 parti haramjadah ni, sehingga ada di kalangan YB diorang yang cuba dan dalam usaha untuk membeli Blogger2 PR Selangor, dengan imbuhan yang agak lumayan juga.

Walaupun gua tahu senarai lima blogger yang mendapat tempat di hati YB-YB umnoApco ini, he..he..he... bak kata Siti Nurhaliza... "Biarlah Rahsiaaa...," ha..ha..ha... gua tetap akan menghormati pendirian dan keputusan mereka, walaupun terpaksa berlawan di padang berlainan.

Sebenarnya Blogger2 yang berpotensi ini, sekarang dalam dilemma antara kebutuhan wang dan kesetiaan pada perjuangan menjahanamkan dan menumbangkan keraaaajaan Barisan Nasional dari mukabumi Malaysia tercinta ini.

Jikalau mereka (Blogger2 PR) sanggup mengadaikan perjuangan Pakatan Rakyat, gua tetap hormati mereka kerana keperluan rumahtangga dan keluarga lebih utama, dan gua tak akan samakan mereka seperti YB-YB Katak. Mereka adalah blogger yang independent, dengan tawaran RM5000 sebulan cash... siapa nak bagi oooiiii..., siapa yang tak kelabu mata ooiii... tapi ini cerita di Selangor tau... negeri2 lain gua tak dapat perkhabaran lagi.

Tapi ini Tengku Adnan yang ntah daripada mana punya keturunan Tengku pun gua tak tau... sudah pecah lubang daaa.... dalam ertikata lainnya... puak2 pemimpin dari parti haramjadah ni mengiktiraf peranan Blogger2 PR, tak seperti puak2 pemimpin daripada Pakatan Rakyat.. bak kata Anita Sarawak pula... "Jangan pandang sebelah mata... hanya kerana Blogger yang sengkek..." kah..kah..kah...

Ada yang nampak dan ada yang masih buta lagi dengan peperangan maya ini, jadi kepada blogger2 Pakatan Rakyat yang tegar begar... bolehlah persiapkan diri lu orang semua kerana umnoApco yang kaya raya sedang mencari calon2 yang sesuai untuk menjadi tentera siber mereka.... kah...kah..kah...

Sebabnya umnoApco akan all out bagi memastikan PRU-13 adalah milik mereka dan meneruskan cengkaman kekuasaan mereka sebagai Kerajaan Persekutuan....

Tetapi...!!!  yang membuatkan gua pelik bin ajaib, kenapa pemimpin parti haramjadah ni... tak percaya kepada blogger2 upahan mereka sendiri...??? Apa blogger2 umnoApco kan ramai... kenapa peranan mereka di abaikan...??? Satu pertanyaan dalam kepala otak gua...

Dan jawapan yang di perolehi ialah... blogger2 umnoApco hanya pandai buat fitnah dan cerita macam cibai sehingga merosakkan imej parti haramjadah tu... dan pemimpin mereka sendiri..., walau bagaimana pun gua tetap salute dan tabik spring pada blogger2 umnoApco kerana sumbangan secara tidak lansung mereka kepada perjuangan Pakatan Rakyat. Teruskan.... jasa lu orang tetap di kenang...

Yang gua nampak... parti haramjadah umnoApco sudah maju setapak ke hadapan, sedangkan Pakatan Rakyat masih syok lena di ulit intan.... perghhh... macam tajuk lagu kumpulan apa ntah... namanya... ha..ha..ha...

p/s: Jual orang lagi untung dari jual lembu.... kah...kah..kah....

10 IkutSukaLu...::

Dr. Abdul Wahab Arbain Saturday, August 14, 2010 2:03:00 AM  

Salam ISA,
Pecah lubang ke pecah apa ni ...?

Isa Saturday, August 14, 2010 2:13:00 AM  

Salam Dr.

Pecahlah apa yang patut... ha..ha..ha...

Manjalara,  Saturday, August 14, 2010 2:22:00 AM  

Nak tanya sikit boleh ka?

Apa dah jadi dgn blog Perisik Rakyat.

Dah tak macam dulu bila aku nak buka?

Tolog bagi tau sikit?

warta 365,  Saturday, August 14, 2010 2:58:00 AM  

blog Perisik-Rakyat.com dah update ke blog Perisik-Rakyat.blogspot.com

apa apa pun, blogger perisik rakyat takde kena mengena dalam hal jual beli lembu...wkahakhaka

terima kasih.

Isa Saturday, August 14, 2010 3:11:00 AM  

Manjalara,

Blog Perisik Rakyat...?

Soalan telah di jawap secara percuma oleh Warta 365 di bawah komen lu...

Isa Saturday, August 14, 2010 3:13:00 AM  

warta 365,

memang la takda kena mengena, pasal dia dah hijrah ke Kelantan...

Kalau masih kat Selangor, mau dia makan minum kat SJMC...

ha..ha..ha...

Abang Chot,  Saturday, August 14, 2010 5:10:00 AM  

Aiisayman....bak kata M Daud Kilau... senyumlah..senyumlahh haii haii Cek Mek Molek...ngaaa

baginda® Saturday, August 14, 2010 9:42:00 AM  

blog perisik rakyat tak hidupkan domain... hehehe mahal tu... Bro Isa dorang tak offer lu ke? eheh kalau dia ofer mintak sebulan 108,945,05 kahkahkah harga blog

Anonymous,  Saturday, August 14, 2010 10:43:00 AM  

Webmaster blog perisik rakyat dah transform jadi photographer laaaa...

siap la dia kalau balik subang nanti, kita tarbiyah dia cukup2... ok bro ?

edyes

paloibinmulau Saturday, August 14, 2010 12:31:00 PM  

bro isa,

gua nak komen sikit. hehehe mcm mana tungku adnan tak cari blogger pr...dah parpu sama gomo merapu je lebih. kalau org atas pagar dok baca blog depa mesti geli abis hahaha. kalau ada blog amno yg bagus pun tulisan mereka tak popular mcm parpugomo .

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP