IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Yahudi dan Nasrani...????

>> Tuesday, July 06, 2010

 
Rasulullah SAW pernah meramalkan perkara ini dan tiada satu pun perkataan Baginda melainkan benar belaka:

“Kamu akan mengikuti jejak langkah umat sebelum kamu, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta. Sehinggalah jika mereka masuk ke lubang biawak pun kamu akan mengikuti mereka.

Sahabat bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Yahudi dan Nasrani?

Nabi SAW bersabda: Siapa lagi kalau bukan mereka.”  

(Hadis riwayat Muslim)

Renung-renungkan!


12 IkutSukaLu...::

Sharouk Tuesday, July 06, 2010 8:28:00 PM  
This comment has been removed by the author.
Isa Tuesday, July 06, 2010 9:07:00 PM  

Aa,

Gua pun tak tau nak menafsirkannya...

Pak Oncu Tuesday, July 06, 2010 9:14:00 PM  

Isa,, pengalaman gua semasa umrah 2004 ,,,, ada anak muda (bukan asia) yg pakai t shirt berlambang Calrberg Beer di belakang t shirt nya,,,, ini berlaku di dalam masjidilharam... well tepuk dada , ada rasa sakit tak ?? ehhehehehheheheh

Anonymous,  Tuesday, July 06, 2010 9:15:00 PM  

dia baru nak taubat

baginda® Tuesday, July 06, 2010 9:19:00 PM  

jap sangka baik jap... bj dia kotor sebab keje kontraktor ngan tokey cina kat sebelah masjid tu... baju yang slalju dia pakai tu koyak rabak lagi...

sebab da masuk waktu dia mintak izin tokey dia... dan tokey dia bagi la sehelai baju untuk sembahyang...

adakah tokey cina bukit itu salah? haha cina mana tau adab masuk masjid... MACAM UMNO jugak.. hahah

Anonymous,  Tuesday, July 06, 2010 9:51:00 PM  

biaq pi la dia nak pakai apa pun.
aku rasa sah lagi semayang dia tu.
hangpa org tua bengong.. tu cuma slogan 'catchy' bagi anak muda.

'sex,drugs n rock n roll'.

patutla org muda tak suka PR, org2nya close minded.

Anonymous,  Tuesday, July 06, 2010 10:30:00 PM  

begitula komen orang BN.... pikir semua pakai otak lembu.mengaji agama confirm tak habis.
ikutkan parti BN judipun jadi halal ape nak hairankan.eloklah tu esok ko ajar keluarga ko buat cam tu.

Isa Tuesday, July 06, 2010 10:40:00 PM  

Patutlah Islam berkecamuk di Malaysia ni pasal ada lagi mentaliti bangang dan jahil seperti pengomen Tanpa nama 9.51pm.

Kalau tak tahu adab dan hukum berjemaah/solat jangan menyampuk. Pergi dalami dulu agama dalam bab solat lepas datang balik bagi komen yea...

Jangan tunjukkan kebodohan dan ceteknya ajaran ugama kamu di sini. Jadi bahan ketawa jer...

Gua doakan supaya lu di bukakan pintu hati untuk mendalami ilmu solat.

Isa Wednesday, July 07, 2010 12:48:00 AM  

Pak Oncu,

Aduh.. sakitnya dadaku....

Isa Wednesday, July 07, 2010 12:50:00 AM  

baginda,

gua pun nak cuba bersangka baik macam lu...

ha..ha..ha...

Isa Wednesday, July 07, 2010 12:51:00 AM  

sharouk,

apasal lu padam komen tu..., bab agama jangan buat main2 bro...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP