IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ubat Kencing Manis...???

>> Friday, July 16, 2010

Alhamdulillah... hampir maghrib tadi gua dah selamat sampai di Kuala Muda, Kedah. Untuk 2 hari ini (Sabtu/Ahad) melepak di kampung dulu, hari Isnin baru check-in hotel di Pulau Pinang untuk urusan kerja, kalau nak berulang alik... jauh beb...

Baru sekejap tadi, gua menjengok ke dapur rumah Mak Jang gua, sebab dia dok kalut nak sediakan hidangan makan malam, tiba2 gua ternampak buah yang seperti dalam gambar tu.... perghhhh.... dah berkurun gua tak makan buah ni..., last makan kalau tak silap gua masa Allahyarham Tok gua masih hidup, itu pun masa gua kecik2 dulu.

So.... apa lagi tanpa membuang masa gua pun pecahkan sebiji dan mula mengunyah..., bini gua pulak terkebil2 mata dan gelak sakan bila gua sebutkan nama buah tersebut... ha..ha..ha... (gua tak bawa kamera nak ambil gambar real punya, tapi gua tanya pakcik google... ada pulak gambar buah ni.. so gua upload buat tatapan lu orang...)




Bagi yang tak tau... buah ni masa mudanya hijau, bila dah masak berwarna hitam. Kalau nak makan dipecahkan kulitnya, isinya kehitam-hitaman, berlapis2 macam asam keping, rasanya pulak pahit masam manis. Menurut orang tua2 bijinya boleh dibuat ubat kencing manis.

Lu orang tau ke.. buah apa ni...???

14 IkutSukaLu...::

Pengasas Friday, July 16, 2010 9:14:00 PM  

Salam ISA,
Namanya ... kah, kah kaahhh ...!!!

AFRAR YUNUS Friday, July 16, 2010 9:17:00 PM  

salam
bukankah dipanggil k_t_ mamak ? masa kecik dulu, banyaklah. la kena cari, boleh dapat juga.

kakcikseroja Friday, July 16, 2010 10:12:00 PM  

Kat gambar bawah tu ada namanya.. tapi memang dah tahu pun nama buah tu, cuma tak sanggup nak sebut/taip.. :)

Isa Saturday, July 17, 2010 12:34:00 AM  

Pengasas,

Kenapa ketawa...???

Isa Saturday, July 17, 2010 12:35:00 AM  

Afrar Yunus,

Betul tu bro... banyak kat ban sawah padi...

Isa Saturday, July 17, 2010 12:37:00 AM  

KakCik Seroja,

Saya tutup telinga nih.. ha..ha..ha...

Tapi sedap kakcik... teringat kat arwah tok saya... Al-Fatihah buat beliau. Amin...

DINKAGA74 Saturday, July 17, 2010 3:05:00 AM  

BUAH K.T. ZAMBRY,@MADET@PARPUKARI...HANTAM SAJALAH JANJI MAMAK....TAPI YANG NI BUKAN UBAT KENCING MANIS...SEMUA KAKI KENCING HAHAHA

Anonymous,  Saturday, July 17, 2010 2:37:00 PM  

Kuala Muda sebelah sini Penang, or Kedah bro...gua SB, saje nak kenai lu..he he he

Isa Saturday, July 17, 2010 5:53:00 PM  

DinKaga,

Elok di sumbat kat mulut puak2 tu...

Isa Saturday, July 17, 2010 5:54:00 PM  

kata SB, kalau dah SB apa ke bangang sangat nak cari gua...

ha..ha..ha...

Pak Oncu Monday, July 19, 2010 10:40:00 PM  

K,,E Zambry hahahahahahhaahha

Anonymous,  Tuesday, July 20, 2010 6:19:00 PM  

kote mamak di gunakan utk besarkan kemaluan lelaki tuan

jusdelima Tuesday, September 07, 2010 5:12:00 PM  

SLM.INGIN MCUBA JUS DELIMA POMEPURE YG 100% ASLI.HUBUNGI 0199311274 AZIZ http://jusdelima83.blogspot.com.10 MAKANAN TBAIK DUNIA-ubat untuk pengidap kencing manis

freeman Sunday, February 27, 2011 5:55:00 PM  

first time dengar nama buah ni "kote mamak"? mak ai nama dia lucah abis - nampak macam buah asam jawa... tp yg bagusnya boleh buat ubat.. kat mana yerr boleh dapat buah ni?
sekadar berkongsi - air rebusan daun ketum juga mujarab untuk menurunkan kadar gula darah.. x jamin nak sembuh sbb kalu nak sembuh kena reverse fungsi sel dan pankreas.. air ketum mujarab terutamanya dikala emergency untuk menurunkan kadar gula darah... especially utk menggelakkan gangren

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP