IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Somali Pirates Lu Pergi Mana Bro...????

>> Thursday, July 08, 2010

Ini samada Blogspot.com atau co.cc punya domain sudah bikin hal sama gua.., sejak dua hari lepas semua komen dalam blog ini berterabur, sampai gua punya jawapan komen pun tak keluar. Tak semena-mena telah memberi dosa kepada kawan gua si Lanun Somalia (dalam bahasa malaysia beb..), tapi kalau ikut Suruhanjaya Reid punya makna dalam english "Somali Pirates" alaaahhhh... sama macam umno jugak... perjuangkan bahasa melayu, bangsa melayu tapi nama parti tak melambangkan kemelayuan...

Dasar hipokrit.... punya umnoapco nih..., apa yang somali pirate buruk sangka kat gua..? Boleh ke.. gua anggap ini sebagai satu Fitnah terhadap gua.. ha..ha..ha... baca kat bawah ni... 

Kpd ISA

Nampaknya blog ni dah start censorship ke?. Elok le letak tagline kat atas 'UTK PENYOKONG AKU SHJ'.
Ish..ish..ishhh... Somali Pirates... tak baik lu bersangka buruk kat gua... ha..ha..ha..., gua risau gak dengan lu ni... silap haribulan boleh terbunuh gua di buatnya.., sebab tu gua tak cencors semua komen lu... seperti yang di lakukan oleh blog2 lain terhadap lu... ha..ha..ha...

Gua tengah tunggu komen lu untuk posting ini bro.. dari puak pencacai umnoapco. Mana lu sudah pergi bro... janganlah merajuk... tak hingin gua nak pujuk2 der..... kot dina zulaikha gua tak tahu ler.... hehe.. pasti lu suka kan... dan tolong komen sekali gambar2 kat bawah ni.. bro..





Apa kejadahnya budak perempuan bertudung ni buat kat gereja bro..., gua tak nak komen apa2... lu orang pulak macam mana...???

10 IkutSukaLu...::

CodeNameSomaliPirate Thursday, July 08, 2010 12:59:00 AM  

Salam Bro!

opps boleh terima salam wa ke?

Wa tarik balik statement tu kalau benar ada berlaku sesuatu kat blog lu.

Sebenarnya walaupun tak suka dengan posting lu, tapi wa tetap ikuti perkembangannya. Bila lu kutuk UMNO gua marah jugak sebab UMNO tak salah,tapi beberapa kerat didalamnya yang buat hal, mmg wa bengang. Tp nak ikut yang sebelah sana itu tak mungkin. Kami akan bersihkan UMNO dari dalam.

Tentang gambar tu mungkin secara kebetulan wa ada nampak baru-baru kereta kancil yang ada sticker UKM di belakang. Kemudian wa tengok kat depan ada lambang salib tergantung pada side-mirror depan. Bila tunggu wa lihat perempuan india pandu, mungkin grad UKM agaknya UKM pun ada student bukan Melayu. Tapi bukan dipandu oleh wanita bertudung seperti dalam gambar.

No comment tapi boleh la siasat. Kat Malaysia ni ada ramai ulama, tapi sibuk berpolitik. Bila ada kes macam ni baru dia orang cari Hj Harussani!

Lang Thursday, July 08, 2010 12:59:00 AM  

bro... aweks2 tu buat kajian kot.. perbandingan antara agama...

tapi biasanya kajian perbandingan antara agama ni subjek wajib untuk bakal mubaligh kristian...

tak pasti la pulak kalau ukm ada subjek tu.. berbaik sangka adalah lebih baik bro.. lain2 tu antara dia dengan penciptanya..

hj jamaludin,  Thursday, July 08, 2010 1:30:00 AM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Bro ISA ! Gua menangis bila si Lanun oop sori silap Pirate kata " Kami akan bersihkan UMNO dari dalam." Ulamak tua Nakaie n geng da bertahun tahun tak lut nak ubah perangai pemimpin pemimpin puak UMNOBNAPCO , bagaikan menjirus air di daun keladi, inikan lanun oops salah lagi Pirate dari Somali yakin BOLEH . Macam Malaysia Boleh ! pulak. Walau apa pun gua tetap mendoakan moga2 kumpulan somali pirate dapat mehijrahkan hati ( kembalikan taufik dan hidayah) puak UMNOBNAPCO dari dalam.Bro Isa lu jangan nak ketawa dengan komen gua. ok. Nanti lanun kata lu bias.

Isa Thursday, July 08, 2010 1:47:00 AM  

Somali Pirates,

Waalaikumsalam bro, (Wajib jawap bro.. kat Somalia pun ramai orang Islam)

Tarik statement..!!! Gua takda hal.. 0-0

Sama jugak dengan gua, nak ikut apco.. pun tak mungkin. Dah lebih 50 tahun beb..., kalau kerja bank pun maksimum 5 tahun kakitangan pengurusan pasti akan di tukarkan (conflict of interest).

Tentang gambar tu, semuanya melayu seorang 2 perempuan dan seorang lelaki. Dikatakan adik beradik.

Tujuannya gua pun tak tau...

Isa Thursday, July 08, 2010 1:51:00 AM  

Lang,

Berbaik sangka satu perkara beb.. dan itu yang terbaik.

Jangan lain pulak jadinya, harus di siasat. Takut apa yang terjadi di Batu Pahat seorang ibu tunggal mendapat peruntukkan dari gereja RM3000 anak perempuannya nak masuk Universiti.

Selain itu, takut juga jika gejala murtad semakin meningkat.

Isa Thursday, July 08, 2010 1:53:00 AM  

hj jamaludin,

Salam bro, gua tak ketawa... malahan berterima kasih kerana sudi menjawap buat Somali Pirates.

Somali Pirates, bersihkan apco dari dalam adalah satu perbuatan/kerja sia-sia. Kalau lu nak cuba juga.. semoga berjaya jelah...

CodeNameSomaliPirate Thursday, July 08, 2010 1:55:00 AM  

Hj Jamaludin

Bismillah, bukan bismilah. (Ada sabdu kat situ ji)

terima kasih di atas doa. Saya bukan ulama dan istihar diri saya ulama tapi akan UMNO ikut cara saya sebagai orang biasa-biasa. Harap-harap hj terbuka hati untuk masuk UMNO. Kita bangunkan bersama-sama.

CodeNameSomaliPirate Thursday, July 08, 2010 1:59:00 AM  

Sdr ISA

saya pelawa sama. Tak mahu takpe.. no hal.

Isa Thursday, July 08, 2010 2:14:00 AM  

Somali Pirates,

Memang tak mahu pun.

Terima kasih atas pelawaan itu. Orang berbudi kita berbahasa... tak gitu bro...?

Anonymous,  Thursday, July 08, 2010 3:56:00 PM  

salam bro ISA

nak berubah mmg payah..

hanya Allah swt yg mampu mengubah..
mendapat hidayah taufik dan rahmat NYA

yg penting berdoa, bertaubat dan berusaha menjadi lebih baik

x nak menangkan sesiapa.. title daTuk ka haJi ka.. x guna kalo perangai ala ala ...

dina nur zulaikha

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP