IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Penyamun menyamun Penyamun... Cantekkk...

>> Sunday, July 11, 2010

Sebelum ini ada juga kedengaran kononnya rumah MB Pahang kena rompak (gua malas nak cari link-nya) lu orang carilah sendiri kalau lu orang rajin.

Lepas tu rumah ketua umnoapco cheras kena rompak, ntah apa ke nama malaun tu... gua tak ambik pot... ada bunyi macam bansheee jer.. kat namanya tuh.... hilang RM10,000 tunai... campur lain2 jadi kerugiannya kepada RM400 ribu..

Lepas tu lagi rumah exco Pahang pun kena rompak jugak.... berapa cash yang di simpan kat rumah dia... RM300 ribu...??? Biar benar beb.... orang waras tak simpan duit banyak tu dalam rumah... kalau ianya duit halal...

Tidak ketinggalan juga kisah Setiausaha politik Nor Yaakop yang di tahan SPRM dengan duit cash RM2juta dalam rumah dia..., apa cerita dengan malaun ni... yang ini pulak terlebih waras.... RM2juta simpan dalam rumah....

Terbaru rumah ketua Umno cawangan di Kampung Air Gelugor, Gemencheh pula manjadi mangsa penyamun....

Ada lagi ke... kes simpan duit tunai ribu riban dalam rumah atau kes rumah puak2 umno apco yahudi melayu nih yang dirompak atau dipecah masuk yang gua ketinggalan....???? Dari mana pulak puak2 hamlau nih cekau duit banyak2 dah tu tak simpan dalam bank tapi disimpan dalam rumah... sehingga baunya duit2 cash tu boleh di hidu oleh penyamun2 nih... cekap sungguh penyamun2 ni....

Yang peliknya pandai pulak penyamun/penyangak nih... buat pilihan siapakah mangsa mereka, lepas ni... kepada penyamun penyangak nih.. lu orang cubalah pulak rumah Mahathir, rumah Najib, rumah2 Menteri dan semua rumah puak2 umno yang ada jawatan tinggi dalam parti haramjadah tu, gua yakin dan pasti dalam rumah2 diorang tu pasti banyak tersimpannya duit tunai...

Setakat setiausaha politik berani simpan RM2 juta... ini bapak2 jerung... perghhhh... lu orang bayangkan sendiri lah.... tapi rumah jkkk kampung lu orang kena pandai2 lah pilih... sebab ada juga rumah jkkk nih yang sengkek beb... cuma jadi baruah pencacai jer.... kalau ada cash pun sikit jer... tak berbaloi pulak lu orang nanti mati kena tembak... ha..ha..ha....

Bertambah2 pelik lagi... rumah Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang Malam, penyamun2 nih.. tak terliur ke...??? Penyamun2 ni semua kena bersikap adil lah... jadi taklah nampak ketara sangat yang puak2 umno haramjadah tu simpan duit banyak2 dalam rumah...

Sudah elok sangatlah tu.... Penyamun menyamun Penyamun... kena dah la... tu... 
 
p/s: Rumah2 Ahli Parlimen Konsensus Bebas lu orang dah survey ke belum.... lu orang agak2... banyak tak duit malaun2 tu semua... kah..kah..kah....

2 IkutSukaLu...::

Lang Monday, July 12, 2010 1:53:00 AM  

salam bro...

ni kan musim tengah mesyuarat sana sini bro... so duit kat umah memang banyak... nak bayar t-shirt, topi, payung, nyekik takkan nak mintak pree je dr catering... kena la bayo... jangan lupe.. elaun... elaun... takdak elaun takdak mari... takdak mari... no undi... no undi... jawatan takdak lagi...

paham2 la bro...
takut2 yg nyamun pon puak die jugak.. sebab puak diorang yg tahu bila musim mesyuarat, umah boss dimana... brapa anggaran wang ada dlam umah... cawangan ke bahagian...

keh.. keh.. keh... saja berspekulasi...

Isa Monday, July 12, 2010 2:06:00 AM  

Lang,

Bukan saja berspekulasi... mungkin kenyataan bro...

kebanyakkan penyamun tu Mat Indon, siapa yang dok bela Mat Indon selama ni... kalau bukan puak2 tu jugak...

hahaha.. gua pun berspekulasi jugak ke...???

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP