IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Mahal Gilerrr... Kereta Kebal Malaysia.

>> Tuesday, July 06, 2010

DEFTECH, anak syarikat milik penuh DRB- HICOM Bhd. sedang membangunkan kereta perisai 8X8 - Deftech AV-8 dalam projek bernilai RM8 bilion . Pembinaan itu melibatkan 257 buah kenderaan. - Utusan Meloya uekk..uekk.

Menteri Perindustrian Indonesia MS Hidayat mengungkapkan pihak Malaysia telah memastikan pesanan panser dari PT Pindad senilai US$ 80 juta. Rencananya negeri Jiran itu bakal memesan panser sebanyak 32 unit. - Detik Finance.

Malaysia akan membeli kereta perisai Indonesia 6x6 sebanyak 32 buah pada harga sekitar RM266 Juta. Bermakna sekitar RM 8.3 Juta sebuah. Malaysia juga akan buat sendiri kereta perisai 8x8 sebanyak 257 buah pada harga sekitar RM 8 Billion. Bermakna sekitar RM 31.1 Juta sebuah.

1 kereta perisai Malaysia boleh beli 4 kereta perisai Indonesia. 257 kereta perisai Indonesia hanya berharga RM 2.1 Billion

Adakah kereta perisai Malaysia jauh lebih mahal kerana ada lebih 2 tayar , lebih tebal armor , lebih laju , lebih besar , lebih canggih persenjataannya? Mungkin juga... ahli-ahli parlimen kita akan dapat bertanyakan soalan-soalan tersebut kepada Menteri Pertahanan kita. 

Walau bagaimana pun, gua tetap tak hairan kerana dulu2 IKBN beli jack tayar 2 tan dengan harga RM 5000, padahal kat kedai jual dengan harga RM70 hengggget jer....

Perwaja rugi berbilion-billion, PKFZ rugi berbilion-billion, Bakun, Sime Darby, Felda rugi berbilion-billion.. Projek NGPV rugi berbilion-billion dan berbilion-bilion lagi projek itu ini duitnya yang rugi terlampau banyak.. adakah semuanya rugi atau sapu duit bawah karpet atau di terbangkan angin..?? Perggghhhh... billion...billion tu beb....

Malaysia memang pelik sebab tak boleh nak ambil tindakan kepada orang atasan, walau pun ada di antara penyelewengan tersebut di sahkan oleh Ketua Audit Negara namun ianya senyap... sehingga kini, walau ada laporan polis dan sprm sekalipun... ianya akan berakhir dengan keputusan takda bukti untuk di dakwa, jika benarlah tiada bukti untuk sebarang dakwaan... habis tu.... mana perginya kesemua duit yang hilang atau rugi tu...???

Bekas Perdana Menteri Jepun, Taiwan, Peru dah kena naik mahkamah dan yang masuk jel pun ada... beb, tapi itu cerita kat negara lain lah.... semua tu negara2 yang rakyatnya cerdik dan bermaruah, bukannya seperti Malaysia... nak panggil orang2 atasan nih naik/pergi ke Mahkamah pun susah... apatah lagi bila kena gertak dengan Peguam British terus kanselllll.... nak terbang ke Britain... kah..kah..kah... BolehLand....

Tapi takpa sebab pencacai BN/UMNO akan cakap yang diorang semua "tak kisah, janji melayu kita yang kaya"... ha..ha..ha.... nak buat macam manakan, otak diorang dah karat, mentaliti problem... dah letih nak explain kat diorang semua... sebab semuanya bingai..!!

Samalah seperti posting gua berkenaan "Golok"...perkara mark-up harga dan rasuah nih dah jadi kebiasaan pada puak2 parti umnoapco yahudi laknatullah, lagi pun puak2 nih tak sebut rasuah, dia cakap perkataan lain contohnya:

Kalau Polis pacak ambil RM 50 = CORRUPTION
Kalau Kroni besar ambil RM 50 juta = KOMISYEN
Kalau Somali Pirates ambil RM 50 billion = WANG RAMPASAN.

Begitulah seadanya dan perkara ni sampai bila2 pun tak habis selagi rakyat buta politik, bingai dan bangang..!!! Terutama sekali rakyat yang menyokong umnoapco parti yahudi laknatullah....

3 IkutSukaLu...::

CodeNameSomaliPirate Tuesday, July 06, 2010 9:01:00 PM  

Bro

Ko dan buat aku jadi musuh tegar ko!.
Tapi aku tak paksa orang awam, kontraktor ke GLc ke taja aku buat haji...

Isa Wednesday, July 07, 2010 7:44:00 AM  

CodeNameSomaliPrate,

Berapa kilo cili padi yang lu dah kunyah bro... ha..ha..ha...

Lu tak paksa.. tapi minta sponsor.. wakakaka...

Lang Wednesday, July 07, 2010 2:57:00 PM  

Bro...

minda bila dah corrupt nak cuci ngan ape?... bila dah corrupt sana sini mcm mana nak ada tindakan... satu dua clean tp bila majoriti corrupt pon takde kesan...

inikan negara slogan... integriti, bersih, amanah, hadhari... apa lagi...

Malaysia D'Slaganation...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP