IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Boleh Menyelam 3 Meter Jer...???

>> Friday, July 02, 2010

KD Tun Razak yang dikendalikan 31 anggota krew dan berkuasa diesel itu boleh beroperasi sehingga kedalaman lebih 300 meter. 
 
Pemilikan kapal selam itu adalah sejajar dengan keperluan serta tanggungjawab yang diamanahkan kepada TLDM bagi memastikan perairan negara termasuk Zon Ekonomi Eksklusif dikawal dan dipertahankan pada setiap masa. -Berita Hairan

Perkataan yang gua hitamkan tu... yang membuatkan gua musykil sikit.... kah..kah..kah... adakah perkataan seperti gambar bawah nih....

Walau apa pun Syabas kepada Negara kerana dah mempunyai dua buah kapal selam..., yang pertama sudah terkenal sebagai kapal tak boleh menyelam, yang kedua pulak katanya boleh menyelam sedalam 3 meter jer... ooppssss maaf 300 meter... harap2 betul lah tu... jangan jadi seperti gambar hantu tu.... yang tergantung-gantung di awangan... nak kata selam tak menyelam... nak kata timbul pun tidak juga... sebab apa ekkk...???

3 IkutSukaLu...::

Abang Chot,  Friday, July 02, 2010 2:47:00 PM  

Kapal solam tak boleh menyolam... yang boleh menyolam ado had nyo pulak ehhh...
Gamok nyo si Somah tu takuit menyolam dalam-dalam agak nya ehhh...ngaaa...

Anonymous,  Friday, July 02, 2010 4:22:00 PM  

Jangan selam tak timbul-timbul. Susah nak dijawab di dalam Parlimen.

Muara Friday, July 02, 2010 4:53:00 PM  

Itulah ... begitulah ceritanya rakyat diperbodohkan oleh kerajaan bn dari dulu kini dan akan datang!

Rakyat pula melantik ahli parlimen yang bisu dan tak pandai bercakap bila di parlimen.. yang tahu cuma angguk sahaja. Berbahas jauh sekali cuma boleh angkat tangan tanda setuju bila nak gubal sesuatu akta! Yang jadi mangsanya ialah rakyat! Mana dapat duit beli kapal selama tak boleh menyelam tu? Kalau tidak duit rakyat!?

bila tak ada duit saman yang dah settle pun kemungkinan aktif kembali! tak ke naya nanti!
kpd pengundi bn berkarat sudahlah kauorang pilih dacing.. tukarlah pula kepada roda hijau atau bulan sabit bermata satu!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP