IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Bloggers Lepas nih... Mimpi Basah Jelah...

>> Saturday, July 10, 2010

Nampaknya... tidak lama lagi ramailah para bloggers akan menulis dalam blog masing2 berita atau cerita seperti Paul Sotong Gurita, Siri berbual dengan Qarin Hj. Hadi, kisah segitiga bermuda, arnab lari macam kura2 dan pelbagai lagi... kah..kah..kah...

Gua pulak nak tulis blog kisah makhluk asing nak tawan bumi... matanya buntang, kepala botak warna hijau... nak bagi cun dia suntik botox.... wargghhhhh.... ganas...memang ganas... gilerrr beb... jadinya ramailah orang2 melayu dan sekalian masyarakat akan jadi buta kayu dan bodoh dengan cerita2 semua tu.... warrrggghhhhh... bila time mengundi itulah puncanya kalau letak tunggul kayu pun rakyat akan pangkah... sebab minda dah tersumbat...

Mana taknya... seperti yang di maklumkan di sini.... apatah lagi seperti yang di laporkan di sini juga..., namun laporan terkini dari The Star mengesahkan dah bebas dengan jaminan. Nampaknya alunan rentak joget mangkuk ayun seperti sudah bermula... adakah akibat terdesak untuk meraih sokongan masyarakat/rakyat maka langkah drastik di ambil bagi menyekat penyebaran maklumat.

Dan apakah yang di maksudkan dengan "definisi berita palsu" satu persoalan yang cantekkkk... jika ianya memenuhi ciri2 definisi tersebut... o.k... tetapi jika sebaliknya dipergunakan demi menjaga kelansungan ahli politik... k.o.. macam sial.. bukankah perkara ini menjadi amalan akhbar2 pencacai sedia ada... dan akta kejam ISA iaitu penahanan tanpa bicara... contoh depan mata beb... apa mau hairan...

Selepas ini janganlah para bloggers sekalian hendak bermimpi kisah model mongolia, kisah temasik di langgar todak, kisah makan ais kacang di london, kisah melawat pameran berlian atau kisah jumpa kotak hitam dalam kapal putera arab dan sebagainya yang melibatkan yahudi melayu apco... itu semuanya berita palsu beb... nanti lu orang akan di tuduh bawah akta hasutan.

Justeru itu..., marilah kita beramai2 menyokong akhbar pencacai dan jadi pak angguk kepada kuku yang di perbuat dari besi oleh sang penguasa.... (macam ayat pencacai lah pulak bunyinya... ha..ha..ha..)

Macam cibai jer... diorang punya demokrasi.... oooppppss lupa beb.. Demokrasi Terpimpin... Demokrasi Kapitalism... ha..ha..ha...

Kalau takut di langgar ombak, janganlah buat rumah tepi pantai... pergi buat dalam hutan... itu pun tak selamat jugak.. nanti isteri anak dara lu di rogol oleh pembalak pulak.... kah..kah..kah.....

4 IkutSukaLu...::

hj jamaludin,  Saturday, July 10, 2010 10:03:00 AM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Ya! La Bro ISA, gua rasa tak salah kalau lu ampu atau bodek sesekali dengan bertulis atau bercekarama di bawah di lampu gasoline perihal kebaikkan puak UMNOBNAPCO di wilayah lu ni ,ala macam tulisan blogger KICKDEFELLA atau macam komentar lanun somali. Siapa la tahu mungkin puak UMNOBNAPCO leh bagi lu angpow sikit ( duit Halam) kat lu kerana lu da berubah dan taubat tak akan mengkondem Pemimpin Pemimpin UMNOBNAPCO lagi. Bila lu da dapat angpow boleh la lu pergi bulan ( Parti PAS) madu kat negara kawan lu SOMALIAN tu. Dan lu terus daftar jadi Lanun kerana puak puak atau ahli ahli lanun boleh rompak wang rakyat sebab wang rompakkan ditariff HALAM oleh puak lanun .

Pak Long Saturday, July 10, 2010 10:36:00 AM  

Salam Isa,
Tuan hj kita ni sihat ka?

http://paklongonline.blogspot.com/

CodeNameSomaliPirate Saturday, July 10, 2010 12:21:00 PM  

Salam Pak Long

Saya pun nak tanya soalan yang sama kepada Hj Jamaludin tu...

Lang Saturday, July 10, 2010 2:38:00 PM  

haji bukan demam... mlm td tersalah pil je.. maaf ye ji... gurau

bro... terpulang sama lu la.. ini wilayah lu pe... lu mau hantam sama sapa.. lu mau bedek sama sapa... lu mau kautim sama sapa... org lain apa pedulik...

kalau lu mau guna bahasa retorik mcm melayau atau hairan... tu lu punya pasal...
kalau lu mcm guna bahasa pasar ikan pon... lu punya pasal...

gua mau kasi pendapat saja... wa ada ingat sikit ari... mau cerita tuya ka... skopin ka... urko ka... juli ka... lu kena angkat permit la.. no permit no talk... sebab semua tu wa ingat akan dipatenkan sikit ari lagi...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP