IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Siapa Boleh Tolong Jawab..????

>> Saturday, June 05, 2010


Isa,

Aku ada banyak persoalan dalam kepala benak aku ni.Harap hang dapat tolong.

1. Kita ada minyak,kenapa perlu jual dan kemudian beli balik?tak ke bodoh namanya tu?

2. Kenapa kes mahkamah syariah dibicara dalam mahkamah sivil?

3. Kenapa setiap kali berlaku bencana,Rakyat yang disuruh sama-sama membantu?bukan kerajaan yang bangkit tolong?

4. Kenapa payah sangat nak mohon kerja dengan kerajaan?kena ada ciri-ciri yahudi ke?

5. Kenapa tak mencontohi Brunei?Minyak untuk rakyat?

6. Kenapa susah sangat untuk bersuara dalam negara demokrasi?

7. Kenapa proton jual kereta dalam negara mahal nak mampos?Kat arab gen2,pesona tak sampai 36k.

8. Kenapa interest loan kereta keluaran Malaysia tinggi sangat?

9. Kenapa perlu ada cukai tak munasabah atas kereta import?Penakut,bacul sungguh.Kereta tarak kualiti nak lawan tak boleh,dinaikkan cukai.BARUA!!

10. Kenapa kaum melayu diletakkan di kampung2?

11. Najib sembahyang ke x? or just islam hari jumaat?

12. Kenapa Melayu jadi 2nd class sekarang?

Buat masa ni yang ni dulu la ye.. Harap dapatlah diutarakan semua persoalan ni..

aku - StraightForward

p/s: Sebenarnya banyak persoalan yang masih belum terjawap oleh pemerintahan umnoapco/bn ini, banyak sangat sumbang laku dek kerana rasuah dan korupsi di kalangan pemimpin mereka sehinggalah ke peringkat kerani cabuk yang ada jawatan dalam parti umnoapco haramjadah itu sendiri.

Selagi kita tidak tumbangkan lahanat haramjadah dari parti umnoapco/bn dan membuat perubahan dengan menukar kerajaan sedia ada selagi itulah kita asyik diperbodohkan oleh anjing2 dan lembu2 yang mementingkan tembolok mereka dari parti umnoapco/bn sejak dulu, kini dan mungkin untuk selamanya...

Ada sesiapa yang boleh tolong jawapkan persoalan dari sahabat kita En. StraightForward (di hantar melalui email gua). Di persilakan..... harap kita semua boleh berkonsi maklumat tentang kebobrokan Kerajaan Barisan Najis ini.

11 IkutSukaLu...::

Pak Long Saturday, June 05, 2010 10:42:00 PM  

Salam ISA,
Banyak sangat soklan hang ni. Baca pun dah lembik, pikiaq pun dah letih... malaih la Pak Long nak jawab...

LanaBulu Saturday, June 05, 2010 11:33:00 PM  

elok dibuat n3 berterusan .agar dapat diberikan jawapan / komen..
tapi mmg jelas itulah sikap pejuang dan pembela rakyat..
dan malang nya masih ramai rakyat tak reti nak sedar bahana..yg sedang dan akan serta telah menimpa di sepanjang pemerintahan puak2 ni..

momo,  Sunday, June 06, 2010 12:14:00 AM  

banyak nya soklan ISA..
tapi aku nak jawab no 1 ja..
sebab minyak kita quality cun..jual mahal..pastu beli minyak murah seket..so ada untung kat situ..eehhee..orang kata minyak dari laut ni kacip untuk kapai terbang..tu yang aku tau la..hehehe...
hat lain tu...tak tau nak jawab la..

...

mahaza Sunday, June 06, 2010 12:14:00 AM  

Loan kereta Malaysia masih rendah jika dibandingkan dengan negara jiran. Rega kereta murah dinegara jiran pun bila buat kiraan termasuk interest harga di Mlaysia lebih murah - jawapan standard (tapi betul lah jugak - kat Indo dalam 13%).
Kat Jepun kereta murah, loan interest rendah tapi faedah bank dorang termasuk fixed deposit teramat rendah.... kira fair and square lah....
Cukup jawpan setakat ini dulu... yang lain kalau terpikir nanti jawab lagi...

Zabri Mokhtar Sunday, June 06, 2010 1:50:00 AM  

Salam ISA dan semua,

Ini sebahagian jawapan :-

sila layari

http://www.facebook.com/album.php?aid=178922&id=79189052061&ref=mf#!/notes/raja-nong-chik/proposal-to-develop-kampung-baru-on-a-6040-ratio-not-final/432796958091

tq

bestoneoffour Sunday, June 06, 2010 1:51:00 AM  

Isa, gua yakin najib pernah sembahyang dan akan terus sembahyang, cuma 'sembah..yang' mana gua tak taulah.

Gua syorkan jawapan untuk soalan no.11 tu lu patut tanya direct pada najib.

DINKAGA74 Sunday, June 06, 2010 2:18:00 AM  

NAJIB SEMBAHYANG LA..X PERCAYA TANYA SAIFUL BUKHARI...HAHAHA

paloibinmulau Sunday, June 06, 2010 2:52:00 AM  

minyak malaysia berkualiti tinggi. teman tak tau la korek dr ganu sabah atau sarawak. petronas jual minyak kualiti tinggi dan negara import minyak kualiti rendah utk proses dlm negara dan pasaran domestik.

keta malaysia mahal sbb ada duti import dan eksais duti. teman pun tak tahu apa beza natang dua ni. keta proton perodua cuma ada eksais duti je. mgkin kat arab takde duti2 ni jadi harga murah la kot.

hj jamaludin,  Sunday, June 06, 2010 10:07:00 AM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
JawapanNya ialah;
1)Minyak dijual ke luar Negara kerana nak bodohkan rakyat Malaysia dengan indeks keluaran (export) Negara sentiasa meningkat
2)Pakar sebatan belum mahir.
3)U help mi , i help u
4)Masuk UMNOAPCO dan PKLN dulu.
5)Raja berkuasa di Brunei , D Malaysia UMNOAPCO berkuasa atas pertolongan orang Melayu FELDA.
6)BERDEMO di Kasi Ma ,DEMOKRASI tak Kasi.
7)B Cos rakyat Malaysia buat kereta Nasional jadi pengangkutan kelapa sawit/getah dan teksi awam.
8)Refer komen mahaza .
9)Macam N3 Bro ISA yg lalu perihal Makbapak jual puki anak dara . So nak kena bayar kos tambahan.
10)Supaya orang Melayu boleh jual tanah semasa pilihan raya Kecil.
11)Sembayang tapi tak sujud je.
12)Sebab no speak inglis.

Anonymous,  Sunday, June 06, 2010 1:19:00 PM  

SEBABNYA UMNO MAKAN BANGKAI:

Pelacuran,Perzinahan,Pejudian, Arak dan Rasuah. Semua hasilnya HARAM. Apa bezanya dengan makan bangkai.

Umno menyemarakan pelacuran, perzinahan, perjudian, minum arak dan makan rasuah. Tak ada bezanya dikatakan Umno makan BANGKAI. Semuanya HARAM.

baginda® Sunday, June 06, 2010 3:52:00 PM  

Semua persoalan boleh di jawab oleh Benjamin Netanyahu... sebab depa perintah Mesia...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP