IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Pengumuman Laaaagiiii....

>> Thursday, June 10, 2010

Salam semua...

Nampaknya blog ini akan bercuti lagi bermula dari 11 June hingga 18 June 2010. Baru jer.. balik dari Beijing letih tak habis... dah menghilang lagi... ha..ha..ha...

Tapi kali ini gua menghilang seminggu atas dua alasan,
Pertamanya sebab gua ikut trip Open Water Diver dengan member2 nak cukupkan kuota selaman untuk ke peringkat advance. Lepas tu gua boleh menyelam di laut dalam macam kat Bermuda Triangle... ha..ha..ha... nak cari Istana Iblis...

Keduanya gua angkut semua anak bini sekali... sambung cuti sempena cuti sekolah... he..he..he... 2 dalam 1 punya pakej... cuti-cuti Malaysia....destinasinya Pulau Redang...

Perghhh... dari perkhabaran member2 yang berpengalaman diving di sana... diorang kata dasar lautnya cantik... wallahuaklam...  gua baru nak mencuba kat sana... sebelum ni gua buat di Tioman lepas tu senyap atas sebab2 tertentu...

La ni baru nak on... balik, lu orang tolong2 doakan gua selamat menyelam dan timbul kembali... ha..ha..ha... gabra jugak weiii... dah lama tak menyelam dalam laut... asyik menyelam kat darat jer... nafas pun dah semput...

Sesi di Tioman 2 tahun lepas.
(tapi bukan gua... hanya gambar member dalam group)
(gua ontah sosat kemana pun tak pasti... mungkin masa ni gua tengah bagi makan jerung kot...)

Kepada member2 di luar sana jika ada yang berminat menceburi bidang Scuba nih eloklah ambil lesen/kursus open water diver dengan PADI (Professional Association of Diving Instructors).

Sebabnya Sijil atau Lesen PADI diiktiraf di seluruh dunia untuk membolehkan lu orang menerokai keindahan dasar laut di mana2 jer... dalam dunia ni... (wahhh... macam promote la.. pulak) tak mahal... masa gua ambik 3 tahun lepas baru RM1600, la ni... gua rasa mungkin tak cecah RM2 riban lagi...

Lu orang cubalah... memang mencabar beb... nanti boleh joint group gua... pergi diving kat mana2... next trip mungkin Sipadan atau Kapalai... kalau ada budget lebih kita teroka Maldives pulak... macam mamat tu...

p/s: Gua tetap angkut laptop nih.. ke Redang, ada line atau tidak... wa pu chi tau..., kalau takda coverage.. maknanya blog ni tak ber-update seminggu.... ha..ha..ha... pukul 2am nanti kami akan gerak ke Terengganu... jumpa lagi.... minggu depan...

Selamat bermuktamar kepada PAS dan Selamat Berjudi Bola buat umnoapco/bn yahudi laknatullah... ha..ha..ha... adioss....

11 IkutSukaLu...::

Isa Thursday, June 10, 2010 10:42:00 PM  

AzamDin,

babai.. nanti gua tapau barracuda untuk lu...

baginda® Thursday, June 10, 2010 11:18:00 PM  

hahah sempat lagi kutuk umno tu,..

Hahah sampai nanti miscall ye... :)

Mohamadazhan hjDesa Thursday, June 10, 2010 11:23:00 PM  

ni dua dalam satu

menyelam sambil minum air :)

shibli Thursday, June 10, 2010 11:27:00 PM  
This comment has been removed by the author.
LovePerak Thursday, June 10, 2010 11:28:00 PM  

bro isa beli lah keychain bagi kat kawan2 blogger ni hahahah :P

Isa Friday, June 11, 2010 12:54:00 AM  

baginda,

Kutuk tetap kutuk.. sebab umno parti terkutuk.. ha..ha..ha..

miscall..???

Dah tentu2 kat situ takda line... kui..kui..kui...

Isa Friday, June 11, 2010 12:55:00 AM  

Mohamadazhan,

mana boleh macam tu... lemas la...

Isa Friday, June 11, 2010 12:59:00 AM  

LovePerak,

Tapi blogger tak dapat Pas Media... Utusan Meloya dapat... Blogger tak di iktiraf bro... kah..kah..kah...

Apa pun gua tetap iktiraf lu orang semua... nanti gua kirimkan permintaan lu itu...

Insyallah..,

Harris Friday, June 11, 2010 11:56:00 AM  

Moga slmt pegi n balik smule.Bro isa..Tapau batu karang cantet punye utk gua raitt.. =)

LovePerak Friday, June 11, 2010 2:39:00 PM  

isa, peduli ape aku pas tak iktiraf, PKR ngan DAP iktiraf pun jadi lah hahahah!

takde la bro aku gurau je pasal keychain tu :P

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP