IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Sibu - Rasa Macam Nak Penerajang Jer... Malaun Ni..!!!

>> Sunday, May 09, 2010

Cuba lu orang baca kat sini dulu, gua betul2 bengang dengan anak setan celaka sekor ni... sebab dia dah curi skrip gua... ha..ha..ha...

Gua rasa nak bagi penerajang jer... kat dia, lu orang tau apa dia cakap baca kat sini..., kan... awal2 lagi gua dah cakap semuanya telah dirancang... rakyat jer yang tak paham.

Apa yang rakyat paham... segala peruntukkan dan perancangan kawasan akan menjadi kenyataan apabila ada YB yang MATI.

SIBU 8 Mei - Barisan Nasional (BN) menyalurkan peruntukan yang telah diluluskan oleh kerajaan untuk pembangunan kepada rakyat dan bukan menabur duit semasa berkempen pada pilihan raya.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata, peruntukan-peruntukan yang diumumkan di Sibu ketika ini sebenarnya telah diluluskan oleh kerajaan di dalam Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA).

Beliau yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah berkata, peruntukan-peruntukan itu juga memang telah sedia ada dan ia bukan semata-mata untuk Pilihan Raya Kecil Parlimen Sibu.
Kalau murid2 sekolah nak tau..., dalam subjek Bahasa Malaysia contoh ayat di atas adalah ayat RASUAH dan dalam ertikata lain ayat Politik Wang mengikut definasi umno-apco yang gila babi tu...

Kepada sesiapa yang berasakan kawasan mereka terabai dari peruntukkan pembangunan dari Kera....jaan, pertingkatkan lagi DOA lu orang memohon supaya YB lu orang MATI segera mungkin. Itu saja caranya untuk mendapatkan balik hak rakyat.
Slogan terbaru mengantikan 1Malaysia - APCO 
" YB Mati..., Rakyat Sejahtera "

7 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Sunday, May 09, 2010 2:55:00 PM  

Apa ada hal dengan mamat ni, tengok muka pun tahu....

naga koi,  Sunday, May 09, 2010 3:14:00 PM  

itu orang ka tipu banyak kuat.Yang cakap bohong memanjang tu sure dah kursus ngan APCO.Tapi kan dia AFDAL jadi dah menjadi keAFDALan bagi cipan ni berbohong

g,  Sunday, May 09, 2010 3:25:00 PM  

Begitulah permainannya untuk mengekalkan kekuasaan.....

Kesian pada rakyat yang masih xpaham2 tentang game ni...

1malaysia = rakyat diperbodohkan.

kah kah kah...

perompak harta rakyat Sunday, May 09, 2010 6:04:00 PM  

aku paling tertunggu-tunggu bila Brahem Bewak nak mampos.....

dah dapat kerusi Parlimen atas ehsan PAS...tapi amal resam anjing yang menggigit orang yang melepaskan dia dari tersepit.....

Isa Sunday, May 09, 2010 10:23:00 PM  

naga koi,

wow.. apco ada bagi kursus ka...? macam PLKN pulak budak2 Bedal nih...

Isa Sunday, May 09, 2010 10:24:00 PM  

g,

ha..ha..ha.. betul tu...

Isa Sunday, May 09, 2010 10:26:00 PM  

perompak harta rakyat,

bewak tu.. liat nyawa bro... apa kata ajar dia merempit... untung2 dia kena tembak free...

rakyat sejahtera..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP