IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Siapa Boleh Selesaikan Masalah Ali Rustam...???

>> Sunday, May 23, 2010


Ali ni seorang anak mak.., Ali teringin nak beli seekor beruk untuk panjat kelapa belakang rumah dia. Harga beruk tu... RM97.00, tapi Ali takdak duit…, so.... dipendekkan cerita, Ali pinjam la... kat mak dia RM50.00, lepas tu.. dia pinjam kat kakak dia RM50.00 jadi dalam tangan Ali sekarang ini ada RM100.00 maka dibelinya beruk RM97.00 tersebut…

Baki duit yang ada pada Ali RM3.00… Ali bagi balik kat mak dia RM1.00 dan kakak dia RM1.00 jadi ada lagi baki RM1.00 jer... kat Ali.

Jadi baki hutang dengan mak dan kakak dia tinggal RM49.00 seorang, tapi Ali hairan RM49.00 (mak) + RM49.00 (kakak) = RM98.00 sedangkan RM98.00 + RM1.00 (Ali) = RM99.00 kenapa tak cukup RM100.00 ??? Ali dah semakin biul....

Kemana hilangnya lagi RM1.00...????

Kepada yang tau mana hilangnya RM1.00 tolong la... bagi tau gua.. Jabatan Audit Negara pun pening kepala.

5 IkutSukaLu...::

AzamDin Sunday, May 23, 2010 3:43:00 PM  

masuk pket belah kanan... dah tu dia tak ingat.. eheheh bagus la bro teka teki lu ni.. ahahahahaha

merbok,  Sunday, May 23, 2010 3:51:00 PM  

suruh ali check dalam songkok dia.. ada tu kat celah-celah songkok tu.

BUJANG SUSAH Sunday, May 23, 2010 4:40:00 PM  

Hehehe... soalan trik mate ni...

Sebenarnya dia ada rm98 jer lepas pulangkan balik sorang seringgit kat kakak dgn mak dia. 98-97=1. So x hilang la rm1 tu.. hehehe. lebih kurang teori x(y +z ) tak sama dengan (xy +xz).

TApi kalau tanya kat ali ketam sampai mati pun dia x tau. sbb dia dgn beruk tu sama jer bebalnya.. hehehee

bestoneoffour Sunday, May 23, 2010 4:54:00 PM  

Salam...

Dalam maknanya tu...

Sebab tu lah pemimpin sespisis Ali Rustam ni tak layak jadi pemimpin.

Asyik menyonglap jer kerjanya...TAK CAYA KLIK SINI

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP