IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

"Mana mau laliiiiii..... lubang cacing pun wa... kejar sama lu..."

>> Monday, May 24, 2010

Bila gua sentuh jer.. ayat puak2 PAS... wala' tak bertempat.... dengan pantasnya gua kena cantas.., cepat jer... gua kena kutuk... ha..ha..ha.... sengal betul kepala otak mamat tu....

Weiii... lain kali baca bagi habis bro...., jangan jadi sengal... nah.. yang ini lu nak komen apa pulak...???

Baca di sini dan di sini.

Itu taraf  Ustaz tu... kalau takda monyet... masakan pokok boleh bergoyang bro..., masih ada lagi segelintir ahli2 PAS yang sengal dan buta kayu.... diorang ingat pemimpin diorang tu yang bertaraf ulama, ustaz, syeikh... maksom macam Nabi agaknya...????

Yang rembat balak pun berlambak... yang sibuk berpolitik sampai terabai kerja pun berlonggok... lepas tu keluar hadis... kononnya jihad... anak kat rumah kelaparan... yang spesis Hasan Ali dan Nasharudin Mad Isa pun masih ramai....

Tak boleh di tegur... tak boleh di kritik.... piiraaahhhhh.... hello bro... Ulama Suk... berlambak2 dalam market Malaysia ni..... lu sendiri mau ingat la...

Aahhh... pergi mampus laaa.... dengan PAS... jenis syok sendiri..., lagipun sebelum ini gua dah berjanji malas nak sentuh hal ehwal PAS lagi.... tapi bila terbaca satu komen tu.. buat gua rasa berangin satu badan... gua ingatkan dalam umnoapco saja ada spesis "Totok" dalam PAS pun ada jugakkkkk....

Bung... Bung... Bung Mokhtar kaaa....????? Bung Mokhtar cerdik sikit dari lu..... ha..ha..ha....

Gua dengar cerita 28 May 2010 punya program tergendala sebab Tuan Rumah sudah lari.... atau di larikan... atau memang ada program kot.... gua cuba bersangka baik ni..... ha..ha...ha.... tak baik main tuduh2 membabi buta.... bro....

Macam kena kejar Ah Long pulak.... "Mana mau laliiiiii..... lubang cacing pun wa... kejar sama lu..."... perghhhh brutal gilerrrr....

Sorry bro.... gua dah tak sempat nak mengendap mamat tu lari kemana.... Flight gua tengah malam ni.... jumpa lagi minggu depan... adiosss.....

2 IkutSukaLu...::

axia Tuesday, May 25, 2010 12:53:00 AM  

Bro ISA..

haha...rilek bro. tahan skit amarah tu. hang nk marah pe tunggui kayu, bwat habih ayaq liuq je...hahaha! tu la yang ak komen, politik melayu ni masih lagi politik kayu pak turut, sama je umno ngan pas. kalu dah turut tu, jubur adun pun die sanggup cucikan. ko marah kat bung bwat pe..die tu setia kat pas sampai x nampak ulama' pas pon manusia juga. x lari dari buat clap.

pas ke, umno piyor (totok), sama je. taklik buta tuli kalu dah ikut sgt ati, x ikut prasaan. macam kes makcik kat perlis, snggup msk nerka, janji x kua umno. smala dgn kes kat ganu, org pas mati, lpas talkin tok imam pas tepuk dan bisik kat tanah mungkar, nakir, jgn kuat2. ni org kita ni'. ampeh, die ingat mungkar & nakir tu ade pilih side ke nk blasah org buat dosa. ingat ahli pas ni jaminan ringan seksa ke...nauzubillah.

itulah yang dikata, malaysia ni masih kurang pengundi berfikiran rasional dan pengamalan polik dinamik macam kaum cina. bkn nak puji cukong, tapi diorg brani berubah. slah ttp salah. adun, MP n pimpinan parti juga manusia, ulama pun bleh kilaf pandangan, so jgnla kita jd kalu xleh trima pandangan org n pikirkan kebenaran die.

spesis pas tegar ni pon satu, yg dok atas kdg2 x pk yg bwah. ak sbgi org muda harapkan pas mampu lebih dinamik dgn tambahkan kepentingan dan dasar untuk org muda dan professional berjuang bersama pas, biar pas nampak mampu perintah, bkn ckp cramah agama je. kutuk sana kutuk cini. bg ak pas x mampu nk tonjolkan pemimpin yg bnr2 bleh tunjuk adnya golongan professional yg mampu pimpin negara kalu pr memerintah, selain ir nizar, mahfuz, tok guru dan beberapa pemuda. nak arap mat sabu? die bleh jd menteri pe? menteri kebudayaan mencarut?

comonla pas, org muda skung byk je yg pandai, bkn x bleh pimpin negara kalu x ad sarjana pengajian islam. takkanla nk arap tok guru pondok jadi menteri kewangan, cbuk kata kna tukar kwngan islam tapi prinsip akuan pon x tau. pas pon skung ak tgk mcm mic dah, x byk brubah org atas, bgla can org muda nk naik. asyik muka nasaruddin yg pandai cakap, parlimen pon x jenguk tu bwatpe.

byk plak ak ckap. dahla. korg pk2 la. bravo bro ISA. trus RASIONAL!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP