IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

BERSIH: Realiti Dan Fantasi...

>> Sunday, May 02, 2010

Nukilan AnakKedah007.blogspot


Aku kata lama dah BERSIH nie perjuangan dia mana settle lagi...cuba tengok betoi2 dah terlaksana ka apa yg diperjuangkan tuu...keluaq berpuloh ribu orang tapi apa kerajaan buat dengan permintaan tersebut...


1- Guna dakwat kekal - ada ka SPR buat benda nie..mana ada pon..masa election dulu dok hingaq nak buat siap beli dah dakwat tu..last cancel..kena perbodoh macam tu jaa dengan SPR....tapi apa tindakan kita..diam jaa dok syok menang banyak..padahal benda dok kecoh nie still berjalan...benda bukan susah pon nak celup jari nie tapi impak dia besaq kerana banyak benda dapat settle...

2- Mai bab pembersihan daftar pemilih - tok sah dok nyembang laa sampai skrg SPR nie dok buat bodoh jaa bila jawab isu nie..mcm kat Hulu Selangor senang mak bapak depa ja ubah tempat org mengundi sampai setengah tu cempera tak tau ngundi dimana...

3- bab Undi pos plak sampai skrg asyik dok kena perbodoh dengan SPR nie...1000 org undi pos cuma 100 ja undi PR..nak kata yg dok ngundi tu tak cerdik depa puak2 yg bijak pandai jaa..askar, polis, pekerja luar negara..nie kira puak2 educated nie takan tak reti beza baik buruk..sedangkan rakyat marhaen yg pangkah kat luaq nie dapat result 50/50 beza cuma 1000, 2000 jaa tapi mai undi pos terus tersungkuq...kompom sahih bukhari ada kecoh nie...tapi apa kita buat...buat bodoooo jaa....

4- masuk bab MEDIA..yg nie tak sah dok mintak laa dulu kini selamnaya RTM,TV3 tu kira harta mak bapak depa sorg jaa..nak kata apa nak kutuk apa nak fitnah apa depa main belasah jaaa...depa bukan peduli pon etika kewartawanan....

hah..dah selesai ka perjuangan BERSIH tuuuu...satu pon tarak lagi..semuanya elekkk bol chit....turun berarak ramai2 dah start boh gear utk cucuh semangat last dok kena kencing macam tu la jugak...PIMPINAN entah dok syok menatang apa tak tau....

dah dapat pangkat dah dapat jawatan dah jadi ADUn dah jadi Ahli Parlimen dan jadi EXCO dan jadi MB dah jadi KM...habis lupa perjuangan BERSIH...last bila kena kencing sekali lagi dgn SPR baru dok kalut nak bagi semangat balik BERSIH nie...

pierahhhhhhhhhhhh kalau macam nie perjuangan hangpa panas dan hangat-hangat taik ayam jaa.. kira sia2 jaa 100,000 rakyat turun bagi semangat.... tapi semangat tu dah jadi semangat yang hilang....

p/s: Baik layan lagu xpdc "Semangat Yang Hilang Di KedahLanieee...", rehat sebentar daripada melayan kerenah.. pemimpin pakatan rakyat nih....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP