IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ada Ilmu, Tak Amal, Tetap Tak Berguna...

>> Sunday, May 30, 2010

TIADA iman tanpa Islam, lemahnya Islam tanpa iman, lemahnya iman kerana kitab, tidak berguna kitab kerana tidak diamal dan tidak guna beramal jika jahil.

Jahil itu (buta hati) datangnya dari penyakit hati yang penuh dengan cemburu, irihati, dengki dan khianat. Perbanyakkan istighfar jika diri merasa demikian.

Sering-seringlah membaca surah Yasin setiap kali selepas waktu Subuh dan Maghrib kerana ia membawa kepada terangnya hati menerima hidayah Allah.

Tidak ada sebarang penyakit yang tiada ubatnya melainkan penyakit yang membawa kepada petanda kiamat diri (mati).

Angkara iblis dan syaitan (Aids) itu boleh dirawat dengan mengamalkan kehidupan sunnah Nabi SAW secara menyeluruh hingga ajal menjemput (taubat nasuha).

Persiapkan diri (niat) untuk menghadapi ummat (Maal Hijrah) dengan perbanyakkan amal dan ibadah bagi mendapat restu sebagai hamba yang Esa.

mStar.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP