IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Tuan Penasihat 25%...

>> Friday, April 30, 2010

Panel Syariah;

Senarai Ahli/Penasihat Syariah Berdaftar Bagi Skim Unit Amanah Islam

1. Tuan Haji Md. Salleh bin Haji Md @ Haji Ahmad
Ahmad Ibrahim Kulliyyah of Laws
International Islamic University Malaysia
Jalan Gombak
53100 Kuala Lumpur

2. Dr. Mohamad Sabri bin Haron
Centre for General Studies
Universiti Kebangsaan Malaysia
43600 Bangi
Selangor

3. Dr. Mohd Akram bin Laldin
Kulliyyah Of Islamic Revealed Knowledge And Human Science
International Islamic University Malaysia
Jalan Gombak
53100 Kuala Lumpur

4. Prof. Dato’ Dr. Mahmood Zuhdi bin Hj Ab Majid
Department of Fiqh & Usul
Academy of Islamic Studies
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur

5. Prof. Madya Mohd Ridzuan Awang
Department of Syariah
Faculty of Islamic Studies
Universiti Kebangsaan Malaysia
43650 Bangi Selangor

6. Brigedier Jeneral Hj. Jamil Khir bin Baharom
Jabatanarah KAGAT
Kementerian Pertahanan
Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur

7. Dr. Mohd Khalil bin Ruslan
Faculty of Law
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur

8. S.S Dato’ Seri (Dr) Hj Harussani bin Hj Zakaria
Jabatan Mufti Negeri Perak
Tingkat 5, Komplek Islam
Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab
30000 Ipoh
Perak

9. Dato’ Dusuki bin Hj Ahmad
Amanah Raya Berhad
Level 15, Wisma Amanah Raya
No. 2, Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur

Semuanya ada 41 orang melayu, ugama gua tak pasti (jika benar terlibat seperti yang di dakwa seperti dibawah sinun).

Kalau gua copy and paste semua senarai nama, tak berguna juga. Buat menyemak ruang blog ini sahaja, selanjutnya lu orang klik sini.

KUALA LUMPUR, 29 April: Para mufti khasnya Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria diminta memberikan fatwa tentang maklumat kononnya Amanah Raya Berhad (ARB) mempunyai saham dalam syarikat perjudian, Magnum Corporation Berhad.

Exco Dewan Pemuda PAS Pusat, Abdullah Karim dalam facebook menulis, Harussani adalah Penasihat Shariah ARB.

Menurutnya, ARB yang dimilki sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia bukan sahaja mempunyai saham dalam syarikat arak, Carlsberg tetapi juga dalam Magnum.

"Rujuk Laporan Tahunan Magnum Corporation 2006. ARB miliki lebih 11 juta unit saham dalam syarikat judi Magnum Corporation Berhad," tulis Abdullah dalam facebooknya.

p/s: Ini serupa tuan penasihat 25%...... misai kontot.... ha..ha...ha.... 

2 IkutSukaLu...::

Pak Oncu Friday, April 30, 2010 9:39:00 AM  

Melayu tak semesti nya ISLAM isa,,,,,,
Yg nama ekau sebut kan ni, mereka berilmu tetapi tidak ado akhlak Muslim,,,,, dah tu nak buek macam mano !!! fulus , gurus , money , duit , wang n B_Rit,,,,,, hahahahahah

storm62,  Friday, April 30, 2010 1:10:00 PM  

Apa la lu ISA, nama2 tu semua Prof, Dr, Datuk, Tuan Haji dan Brigade General....depa itu ok, kalo ikut undang2 APNO. Janji depa tu ahli APNO.

Kalo rakyat mcm kita, memang haram kalo mempunyai saham dln sykt2 penjudian, arak atau pelacuran....ka ka ka.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP