IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ini Betina Mulut Manyak Musuk....!!!

>> Wednesday, April 07, 2010


Semalam pusat khidmat Adun Bukit Tengah diserbu oleh warga emas. Ada di antara mereka yang mahu menyemak dan ada pula yang baru mahu mendaftar.

Dalam sibuk-sibuk saya sempat menanyakan beberapa warga emas yang datang semalam. "Apa macam sekalang kerajaan baru ada bagus ka?" mereka jawab maaaanyak bagus....

Saya kata lagi..."ini Sharizat kata dia malu Pulau Pinang kasi RM100 sahaja sama itu warga emas...."

Terus mereka jawab..."dulu apa pun tak dapat...semua YB BN suka peligi makan angin luar negara saja tau...semua duit angkat masuk poket saja...sama orang tua kasi duit bila mau undi saja...itupun kasi beras, gula, susu, minyak saja...5 tahun satu kali ooo....sekalang tiap-tiap tahun dapat RM100...maaanyak bagus..."

"Itu sharizat la patut mau malu....dulu dia olang pelintah...apa pun talak kasi...apa pasai balu sekalang mau cakap malu...dia la talak tau malu punya olang...."

Begitulah reaksi spontan warga emas yang datang ke Pusat Khidmat Adun Bukit Tengah.

Sementara itu Guan Eng menempelak pemimpin umno dan BN kerana ada pimpinan umno yang ambil juga RM100 mereka malu tetapi mahu. - sumber Sharpshooter.




Alahai Kak Ijat... lu dok kutuk2 atas alasan politik sempit lu orang jer..., berlambak lagi orang miskin dalam malaysia ni yang lu orang tak bantu pun. Bila ada Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat buat sesuatu bagi membantu Rakyat... lu orang mula kecut perut...

Woiii... kak ijat, sepatutnya lu dengan puak gerombolan umno parti haramjadah lu orang berasa malu... kerana 50 tahun lebih dapat kuasa memerintah, yang miskin makin miskin dan yang kaya bertambah kaya... semuanya hasil dari kerja tangan puak2 umno yang giler kuasa dan harta... bangang nak mampus....

Lu punya mulut manyak busuk la..., kak ijat... minta rokok sebatang boleh ka....? Itu jambul perang... kalau mandi hadas sah ka... tak sah...?

2 IkutSukaLu...::

WMZ "ONE" Wednesday, April 07, 2010 3:46:00 PM  

mandi hadas ape nye..mandi hadas untuk org yg nak solat je..kalu dah kuning cam 2 dah sah tak mandi hadaslah..kalu tak mandi hadas dia solat tak?????

storm62,  Wednesday, April 07, 2010 3:46:00 PM  

mamak betina pakai tudung "half cap" tu jealous la, dia umur 57, jangan2 dia takder rezeki nak ambik rm100 tu....kah kha kah.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP