IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Barua Israel Mana Tau Mohon Maaf..!!!!

>> Saturday, April 10, 2010

Lim Guan Eng, apa pasat lu mau tuntut itu betina puak barua israel minta maaf..., huh... tobatttt musibat.... kalau dunia ni kiamat sepuluh kali pun puak2 jahanam barua israel ni... takan minta maaf punya.... sebab puak2 ni dah tergolong dalam gerombolan parti samseng.

Lu tak payah desak dia mohon maaf, cukuplah jika di beri penerangan dan pemahaman kepada semua rakyat  bahawa betina ni.. sudah menghina wargaemas Pulau Pinang. Selanjutnya baca di bawah;

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil didesak meminta maaf secara terbuka kepada warga emas di Pulau Pinang di atas kenyataan biadap beliau yang mengucapkan “takziah” kepada warga emas yang menerima wang penghargaan dari kerajaan negeri sebanyak RM100. 

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menyifatkan kata-kata yang dikeluarkan oleh Sharizat itu sebagai keterlaluan dan bersikap angkuh kerana wang ehsan yang diberi itu adalah untuk meringankan beban ribuan warga emas di negeri itu selain usaha kerajaan negeri menghapuskan masalah kemiskinan tegar.

Jelas Guan Eng, wang penghargaan RM100 yang diberikan kepada semua warga emas yang berusia 60 ke atas bermula Mach lalu adalah tambahan kepada wang bantuan untuk golongan miskin sebanyak RM300 sebulan yang diberikan kerajaan negeri.

“Ini adalah tambahan daripada insentif kerajaan negeri untuk menghapuskan kemiskinan tegar di Pulau Pinang dan menjamin setiap keluarga mendapat sekurang-kurangnya RM500 sebulan” kata beliau pada sidang media selepas menyampaikan bantuan kepada 34 Sekolah Mubaligh dan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina di KOMTAR pagi semalam.

Mengulas mengenai kenyataan dan tuduhan beberapa pemimpin Barisan Nasional yang menyindir tindakan kerajaan memberikan wang penghargaan sebagai gimik, Guan Eng mempersoalkan mengapa perkara ini tidak dibuat oleh mereka.

Malahan lebih 50 tahun kerajaan Barisan Nasional mentadbir negeri ini tidak pernah sekali pun memberikan apa-apa penghargaan kepada golongan warga emas.

Sehubungan itu beliau mencabar kerajaan pusat dan pemimpin Barisan Nasional supaya melakukan perkara yang sama atau memberikan jumlah wang yang lebih kepada golongan miskin dan warga emas di negara ini.

“Tunjukan bahawa kerajaan pusat boleh buat lebih baik dalam perkara ini daripada kerajaan negeri Pulau Pinang. Buktikan kerajaan pusat boleh buat lebih baik daripada kerajaan negeri Pulau Pinang dengan lebih wang lebih daripada RM100 yang kerajaan negeri beri kepada warga emas di negeri ini,” cabar Guan Eng.

Sementara itu dalam perkara berasingan, kerajaan negeri Pulau Pinang menyampaikan bantuan RM1.87 juta kepada 34 Sekolah Mubaligh dan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina di negeri ini untuk menaiktaraf kemudahan dan infrastruktur sekolah bagi memberi keselesaan kepada pelajar dan guru.
Wooiiii... Sharizat, lu baca tak habis ke...? Lain kali baca sampai habis dulu baru buat komen... bodoh tolol bahalol.... hina sangat ke... RM100 tu...? Dah laaa... pilihanraya dengan budak pun boleh kalah... harap belas ehsan boleh jadi Senator/Menteri... lagi mau sombong... tak lama lagi lu pasti terlungkup punya, Allah bayar cash kat lu....

Sharizat.., kalau mau kenal yang mana Betina dan yang mana Perempuan...? Tontonlah pilem Musang Berjanggut.... Tan Sri P.Ramlee dah bagitau awal2 lagi.... lepas tu... lu pikir lah... sendiri.

Lu orang kalau nampak betina ni di Hulu Selangor, kasi boooooo.... sama dia.... lepas tu minta rokok sebatang...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP